“Найгіршими для сім’ї є ті чоловіки, які не відокремлені від своєї мами”

0
2248

Психотерапевт Наталія Гаєвська вважає, що найчастіше зраджують чоловіки, які не відокремлені від своєї мами. Про це вона розповіла в інтерв’ю.

– Дорослий чоловік має сепаратуватися від мами, – говорить психотерапевт. – Коли цього не сталося, це найгірше. Якщо чоловік не відділений від своєї мами, він не зможе створити повноцінну, нормальну сім’ю. Що би та жінка не робила, якою би вона не була золотою, перфектною, все одно він буде намагатися якусь пакість зробити. Не жінці. Він на неї переносить образ мами в першу чергу. Так само він переносив чи буде переносити цей образ мами на інших жінок.

Уявлю себе чоловіком. Якщо я не можу відокремитися від своєї мами, я буду дуже сильно на неї гніватися, злитися. Відповідно, той гнів не можу тримати в собі, я мушу його кудись викидати. На кого я буду його викидати?  На ту жінку, яка є поруч зі мною. Я буду намагатися зробити їй боляче, якимось чином її принизити і буду намагатися зраджувати їй. Я ніби хочу їй показати, не жінці насправді, а тій мамі, яку в своїй жінці бачу, що от – ти не єдина жінка, ти наді мною не будеш мати влади. Такий чоловік, скільки б йому років не було, десь залишився на рівні того підлітка, який не може сказати: «Мамо, відчепись від мене і від моєї сім’ї». За великим рахунком він у чомусь не зміг подорослішати. Ніби вже має 30, 40 чи 50 років, але в душі все ж таки залишається маленькою дитиною, яка боїться мами.

А мама робить дуже погану річ. Основне завдання батьків і зокрема мамів, які мають хлопчиків, відпустити свого сина і благословити.  Але так є далеко не завжди. Дуже часто матері, які мають погані стосунки зі своїм чоловіком, чи розійшлися з ним, переключаються на сина. Підсвідомо його сприймають як свою власність і мало не як свого чоловіка. І тоді, коли з’являється інша жінка, то це конкурентка, яка хоче забрати «моє золото». Якщо чоловік сам по собі є слабким, йому складно відірватися від мами. Чоловік, який не відділений від батьківської сім’ї, є інфантильним. Тут дуже багато залежить як від мами, так і від сина. Коли є така ситуація, то мама починає, як кажуть, невістці на голову вилазити. Мовляв, я тобі покажу, я тебе мало не поб’ю. А тим самим я тобі покажу, що я тут головна жінка, а ти не маєш на нього ніякого впливу.

В таких випадках чоловік не знає, яку саме проблему йому треба вирішувати. Якщо дружина буде йому казати, що він щось трохи забагато залежить від своєї мами, він навпаки ще й буде агресувати до жінки. Мовляв, що ти тут говориш, це ж моя мама. І це ще більше буде закопувати ці стосунки. Не маю такої статистики, але роблю висновки зі своєї психотерапевтичної практики – саме в таких стосунках чоловіки зраджують найчастіше. Повторюся – він на жінку буде переносити ту маму, з якою в нього дуже складні стосунки. І ці стосунки він буде відігрувати – буде знецінювати дружину.

Насправді той чоловік хоче знецінити маму, але її боїться. Він буде робити дружині всяку гидоту, яку не може зробити мамі. Тобто жінка в таких сім’ях є цапом відбувайлом.

До чого це може привести? Та ні до чого путнього. Як правило, чоловіки починають зраджувати. Жінки або терплять це все, або розривають ці стосунки. До тих пір, поки такий чоловік не вирішить взаємостосунків з мамою у своїй голові, до тих пір, поки він нарешті не відчує, що він є окремо від мами, у нього з жінками буде повторюватися отакий сценарій. Або буває, що і жінка починає також зраджувати. Для чого? Для того, щоб підняти свою самооцінку. Якщо вона бачить, що чоловік з нею грубий, якщо чоловік зраджує їй і не приховує цього. Тим більше – відкрито каже їй про це. Що буде відчувати жінка? Вона буде відчувати себе знеціненою, приниженою, розтоптаною. Жінка не може постійно жити приниженою. Їй потрібно знайти якийсь спосіб, як себе відновити. Хтось це робить через роботу. Досить часто це буває. Тоді ці жінки стають ділові бізнес-леді.

А другий варіант – жінка знаходить собі коханця. Вона знаходить коханця не тому, що любить його чи дуже потребує, а через просту причину – я хочу знову відчути себе бажаною, я хочу відчути себе жіночною, я хочу відчути, що зі мною, як з жінкою, все нормально.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ