Дорожники просять водіїв фур планувати виїзд завчасно, адже ремонтуватимуть обхід Тернополя

0
209

Вже кілька років єдиним шляхом для водіїв великогабаритного транспорту через Тернопільську область є траса Р-41. Після того, як Гаївський міст став непридатним для проїзду транспорту, важчого за 8 тонн, перетнути Тернопілля фури і автобуси можуть лише, скориставшись обходом Тернополя. Через це нині покриття автошляху у плачевному стані.

13 серпня у рамках тендеру на поточний середній ремонт траси Р 41 (обхід Тернополя) відбувся аукціон. Незалежна система державних закупівель Прозорро взначила переможця: підприємство «Техно-Буд-Центр».

Служба автомобільних доріг запланувала відремонтувати усю протяжність обходу Тернополя, а це 14,5 кілометрів. Поточний середній ремонт дороги дозволить забезпечити комфортний проїзд водіїв усіх видів транспорту через усю область із Заходу на Схід.

«Обхід Тернополя входить до транснаціонального коридору GOhighway, який з’єднуватиме польські Гданськ і Гдиню з українськими Одесою та Миколаєвом. У минулому році ми розпочали ремонтувати першу ділянку хайвею на Тернопільщині: дорогу від Тернополя до Львова. Цьогоріч роботи продовжили і у напрямку Хмельницького. Оновлення обходу Тернополя зараз є гостро необхідним, адже через перекриття Гаївського мосту увесь потік транзитного транспорту – на Р41. Підряднику доведеться перекривати частково рух ремонтованими ділянками, уникнути заторів буде неможливо, тому наперед просимо водіїв ставитися з розумінням і планувати виїзд завчасно», – коментує керівник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богдан Юлик.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ