Чверть століття цей чоловік відповідає за час в одному з райцентрів Тернопільщини

0
368

Він задає годинниковий ритм Чорткова…

Хто ж отой загадковий годинникар?
Для команди «Чортків туристичний» цей чоловік, хто щоранку і в спеку, й в холод, в дощ, і в завірюху запускає годинникове «серце» міста, уже не таємниця.
Привідкриваємо завісу загадковості й для своїх читачів.

Зранку-рано, коли більшість робочого люду Чорткова поспішає заклопотано на працю, ми терпляче чекаємо під старою ратушею на того, хто відкриває браму до осердя годинникової вежі.

Ось крокує не поспішаючи, освітлений яскравим промінням вранішнього сонця чоловік з сивим волоссям. Знайомтеся – це пан Роман Побуринний. Чверть століття щодня приходить він сюди. А до нього теж майже чверть століття це робив його батько Богдан, перебравши такий почесний обов`язок від майстра Пришлівського, котрий «накручував» і чортківський, і годинники на залізничних станціях по усій окрузі.
Хто продовжить добру справу годинникаря, задумуватися ще не на часі, бо пан Роман не планує покидати улюблену працю. Зрештою, син Юрій вже зараз «підставляє плече» у потрібний момент. Можливо, згодом «запалиться» й він батьківським хобі?

А поки щоранку, о пів на восьму, відмикає браму пан Роман, піднімається на 22 дерев`яні сходинки, підтягує гирі, підкручує механізм (до речі, усі деталі ще його, рідні, виготовлені швейцарськими умільцями далекого 1922-го, лише одну з них замінили, відтворивши з оригіналу на заводі військової техніки) – так запускається до роботи годинник з чотирма циферблатами, що став візитівкою Чорткова.

Справно вистукує час для чортківчан годинник на старій ратуші.

У ньому – ритм Чорткова…

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ