Тернополянам розповіли, що чужих дітей не буває

0
118

На вулицях міст Тернопільської області 13.07.2018 за участю керівників та працівників головного територіального управління юстиції у Тернопільській області проведено флешмоби та вуличні інформування в рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та з метою популяризації другого пакету законів, розроблених з ініціативи Міністерства юстиції #ЧужихДітейНеБуває, за який Верховна Рада проголосувала 3 липня 2018 року, норми якого запрацюють вже незабаром, після підпису Законів Президентом та їх публікації.

Громадськість ознайомлювали із Законами, які передбачають посилення відповідальності неплатників аліментів, збільшення мінімального рівня фінансової підтримки дітей, що проживають в неповних сім’ях та запровадження пільг і стимулів для батьків, які сумлінно виконують свій обов’язок у вигляді податкових пільг на інших преференцій.

Також серед новацій:

  • Система додаткових фінансових санкцій для неплатників у розмірі від 20% до 50% від суми боргу у разі його накопичення більше 1 року.
  • Система автоматизованого арешту коштів боржників.
  • Притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які ухиляються від суспільно корисних робіт.
  • Обов’язок засуджених працювати, щоб забезпечити сплату аліментів.
  • Українці, які хочуть посісти керівні посади на держслужбі, повинні будуть подати довідку про те, що вони не мають боргів перед дітьми більше 6 місяців.
  • Звільнення чиновників, які мають заборгованість більше 12 місяців.
  • Застосування обмежень першого пакету до батьків, які не платять аліменти дітям з інвалідністю або тяжко хворим дітям вже після того, коли борг перевищить суму за 3 місяці.

Під час заходу розповсюджувалися Інформаційні видання Міністерства юстиції України «Юстиція відкрита для людей», інформаційні листівки та буклети.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ