Кілька тисяч прочан вирушили сьогодні з Тернополя на пішу прощу до Зарваниці (фото)

0
151

Сьогодні вранці від Архикатедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії вирушили кілька тисяч прочан до Зарваниці. Вони ітимуть до Марійського духовного центру пішки. Там протягом двох днів, 14-15 липня, триватиме Загальноукраїнська проща.

Цьогорічна проща присвячена 1030-літтю хрещення Русі-України та молитві за мир та цілісність України. Участь у пішій ході бере багато молоді. Уже традиційно зустрівся з паломниками й провів їх від катедри до Великої Березовиці й голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Він побажав їм легкої і цікавої дороги, а також духовного збагачення та гарних емоцій.

Цьогоріч, нагадаємо, у Зарваниці готується особлива програма для молоді. Зокрема, комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії у співпраці з ГО «Зарваницька ініціатива» проведе формаційно-просвітницьку зустріч для молоді у форматі відкритого університету, започаткувавши відтак цікавий молодіжний проект «Зарваницькі зустрічі».

А вже ввечері на Співочому полі Зарваниці молодь чекає духовно-мистецька програма.

Традиційно відбудеться багатотисячний похід зі свічками, де священики та віряни у молитві проситимуть у Матері Божої заступництва для українського народу та миру. На прощі очікують Блаженнішого Святослава, главу УГКЦ.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ