На «Братині» гуляли гості зі всієї України

0
202

Знаментий щорічний мистецько-краєзнавчий фестиваль «Братина» вже втринадцяте пройшов у селі Стіжок Шумського району на Тернопільщині. Традиційно фольклорне дійство відбувається на Зелені Свята, що цьогоріч припали на 27-28 травня, та збирає гостей з усіх куточків України і навіть з-за кордону.

Духовна частина святкової програми проходить в унікальній старовинній Свято-Троїцькій церкві ХІII-ХVІ століть на Даниловій горі, де богослужіння відбувається лише раз на рік. Архиєрейську Божественну літургію у древньому храмі звершив архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор. А опісля учасники фестивалю мали змогу оцінити роботи місцевих умільців на ярмарку ремесел та почастуватися на знаменитій «Волинській гостині».

Родзинкою «Братини», як завжди, став гучний концерт за участі великої кількості талантів зі всієї України, адже в рамках фестивалю проходить також і конкурс виконавців сучасної української пісні та співаної поезії «Гремислава». Провели на «Братині» і багато мистецько-культурних подій, в тому числі, книжковий круглий стіл «Волинський літопис».

Уже котрий рік поспіль підтримує проведення фестивалю і «МРІЯ Агрохолдинг». На організацію «Братини» Компанія спрямувала 50 тис. грн. благодійної допомоги. Завдяки цим коштам організатори свята змогли запросити на музичну сцену спеціальних гостей гала-концерту.

  • Агрохолдинг «МРІЯ» уже не вперше підтримує цей захід, адже бачить яку кількість людей він гуртує навколо себе. А це свідчить, що захід є цікавим та пізнавальним. Черговий раз ми беремо на себе фінансування музичної частини фестивалю та запрошення музичних гуртів.  Сподіваємось, що підтримка «Братини» стане доброю традицією і у наступні роки ще більше гостей не лише нашого регіону відвідують фестиваль, – зазначив старший менеджер із зв’язків з громадськістю Агрохолдингу «МРІЯ» Микола Вальчук.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ