Священик розповів, куди потрапляють жінки без попереднього запису

2
3261

В Інстаграмі дівчата, які надають послуги нарощення вій або нігтів, часто публікують свої графіки роботи, і пишуть оголошення типу: «Кісулі, майте на увазі, цього місяця в мене вже вільних місць немає. Відкритий запис на осінь 2023 року і зиму 3254-го».

Так ось, що я хочу сказати. Поки наші люди не будуть так само потребувати священиків, як нині вони потребують нові манікюри, наша держава не може називатися християнською.

Люди нашого часу начхали на справжню духовність і аскезу. Їм не треба священик-духівник, їм потрібно священик-чарівник. Різниця між цими образами в тому, що духівник каже людині, що їй робити, а чарівник робить усе за неї (начебто робить).

От ви тільки уявіть, запис у мене на стіні: «Друзі, вибачте, але запис на треби в мене на цей рік вже закрито. Похоронів не приймаю. Хрещення лише третій дитині в сімї. Вінчання лише після року катехизації. Можете жалітися хоч патріарху – список клієнтів уже закрито». Смішно та сумно водночас. Чесні та совісні священики залишаються незатребувані. А от всілякі аферисти, чудотворці, екзорцисти збирають повні храми – show most go on.

Хоча, в цьому всьому ажіотажі довкола манікюрів є психологічне підґрунтя. Це одна з небагатьох процедур для покращення вигляду, яка не потребує зусиль, тільки плати гроші. Якщо ти жирна (як я), то єдина твоя надія це манікюри і макіяжі. Ще татуювання роблять, – це ж тієї самої серії – внутрішні проблеми вирішують зовнішніми маніпуляціями. Звісно, це не допоможе, бо якщо ти жирна, але з класним макіяжем і нігтями, ти все одно жирна.

І запам’ятайте. Цей світ приймає вас тільки, коли ви будете в рамках 90-60-90. А от Церква приймає тебе такою чи таким, навіть якщо 90-60-90 – це тільки твоє лице. Подумайте, хто вас любить більше?

Євген ЗАПЛЕТНЮК

2 КОМЕНТАРІ

  1. Дуже сумно… А може і навіть радісно, що служителі культу потребують нових джерел доходу. Люди вже забувають про старі суєвірря, забобони, релігійні обряди. Це протрезвіння, але воно відбувається дуже повільно. Бо лише відсотків 20 можуть бути вільні від страху вічних мук, кари божої, помсти ангелів, які вбивають первінців, доща з сірки, потопів та інших проявів “божої милості”. Але плачевно, що нові церкви і досі будують. Що бабусі і саме страшне – молоді люди та діти продовжують старі обряди недалеких і заляканих людей. Хочу звернутися до вас, “святий отець”. Всіх грошей не заробиш… Якщо ви хочете більші прибутки, то біля ваших церковних магазинчиків, де ви продаєте різні культові речі, хлібо-булочні вироби, бутильовану воду з надприродніми властивостями, срібну і золоту біжутерію, зображення древнєєврейських героїв книг та ін. продавайте ще щось. Наприклад телефони, побутову техніку. Самі ви можете, крім омивання дітей в воді, мити автомобілі, надавати косметичні послуги, такі як манікюр. Де ваша славнозвісна фантазія?

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ