Компанія «Агропродсервіс» ще вчора почала робити те, що інші планують робити тільки завтра

0
469

Учора компанія «Агропродсервіс» організувала екскурсію для тернопільських журналістів. Їм показали виробничі потужності підприємства – насіннєвий і соєвий заводи, а також м’ясокомбінат. Після екскурсії відбулася маленька прес-конференція, на якій на запитання журналістів відповідав незмінний керівник «Агропродсервісу» Іван Чайківський.

На запитання, яке найбільше досягнення компанії за минулий рік, Іван Адамович, не задумуючись відповів:

– Минулого року ми заплатили 130 мільйонів гривень податків. Багато це чи мало? У 2016 було 80 мільйонів. Сума податків так суттєво зросла не лише через збільшення податкового тиску на бізнес, а через динамічний і постійний розвиток компанії.

Коли у 1998 році Іван Адамович очолив підприємство, воно було настільки збиткове, що для повернення боргів потрібно було успішно працювати мінімум 10 років. У ті часи законодавство дозволяло одному фермерові мати не більше 50 гектарів землі. Прийняли рішення створити перше в Україні орендне підприємство, що дало змогу взяти в оренду 800 гектарів. Сьогодні «Агропродсервіс» орендує понад 40 тисяч гектарів у Тернопільській, Івано-Франківській, Львівській і Херсонській областях.

Сьогодні «Агропродсервіс» – сільськогосподарське підприємство із замкнутим циклом. Як наголосив Іван Чайківський, уся вирощена продукція повинна перероблятися на потужностях компанії. Жодна зернина не повинна бути проданою за кордон у вигляді сировини – лише як готова продукція.

Іван Чайківський розповів, що «Агропродсервіс» не планує зупинятися на досягнутому. Два роки тому відкрили соєвий завод. Це була не лиша вимога часу, тут був присутній і певний принцип. Адже донедавна таку продукцію закуповували у Польщі. Тепер же «Агропродсервіс» повністю забезпечує власні потреби у комбікормах. Тепер тут випускають соєвий жми і соєву олію. У травні минулого року 2 цистерни соєвої олії відправили до Польщі. Сьогодні держава створила для сільськогосподарських підприємств такі умови, що вони змушені продавати частину продукції за кордон. «Агропродсервіс» продає приблизно 50 відсотків. А це дає змогу отримувати валюту, яка потрібна для закупівлі тієї ж техніки і обладнання.

Не оминули присутні увагою і роботу м’ясокомбінату. Почали з короткої історичної довідки. Тернопільський м’ясокомбінат заснували у 1909 році. Збудувати новий вирішили у 1972. Спочатку планували, що він буде знаходитися у Кременці, але у 1976 році прийняли рішення збудувати саме на тому місці, де він є до сьогодні. І у 1982 році новий м’ясокомбінат випустив нову продукцію. Коли у 2014-му «Агропродсервіс» вирішив придбати м’ясокомбінат, це була суцільна руїна, адже на той момент він уже 8 років не працював.

Сьогодні м’ясокомбінат випускає 250 найменувань продукції. І це ще не кінець. Підприємство має завдання у найближчі три роки увійти у п’ятірку найбільших виробників м’яса в Україні. А також, як мінімум, увійти у трійку виробників ковбасних виробів. І для цього є усі передумови.

Минулого року «Агропродсервіс» запустив ферму для відгодівлі бичків. Також на Львівщині почали вирощувати індиків.

Сьогодні продукцію м’ясокомбінату можна придбати у 22-ох фірмових магазинах «Студії м’яса», які знаходяться на території нашої області. З часом планують відкрити їх по всій Україні.

На сайті компанії «Агропродсервіс» можна побачити гасло: «Нас надихає наша робота». Мені ж, під час екскурсії, запам’ятався інший вислів, який висить в одному з офісів компанії: «Робіть сьогодні те, чого інші не хочуть робити, а завтра будете жити так, як інші не зможуть». І 20-річна історія розвитку компанії «Агропродсервіс» є яскравим підтвердженням цьому.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ