Чи пам’ятають тернополяни, як лікувалися від кору наші батьки

0
616

Сьогодні у Тернополі багато розмов про кір. Люди пліткують, що у місті ледь не епідемія, хоча лікарі це заперечують. Батьки ніяк не можуть вирішити – вакцинувати дитину чи ні. Дехто каже, що і не проти це зробити, але боїться неякісної вакцини і ускладнень після неї.

А що робити, якщо дитина все таки захворіла на кір? При легкому і середньому перебігу цієї хвороби не обов’язково використовувати медикаменти. Тернопільські лікарі запевняють, що у таких випадках можна скористатися і послугами народної медицини.

Якщо у хворої дитини висока температура, можна використати лід. Але під нього обов’язково потрібно щось підстелити. Добре допомагає при температурі розчин оцту у воді – столова ложка на стакан. Обтирати 1-2 рази на день.

Проти сухого кашлю може допомогти суміш з лікарських трав. 20 грамів листя підбілу звичайного, 10 – квіток дивини скіпетровидної, така ж кількість слані ісландського моху і 30 грамів коренів алтеї лікарської. 2 столові ложки цієї суміші залити 400 мл води, потримати 10 хвилин на водяній бані і дати настоятися годину. Пити 4 рази на день по 50 мл.

Після цієї хвороби на шкірі можуть залишитися плями. Потрібно зварити листя конвалії і робити примочки.

Але, краще все ж звернутися до лікаря. Відомий лікар і телеведучий Євген Комаровський запевняє, що кір – це ще не найстрашніше. Після нього в Україні може розпочатися спалах дифтерії, смертність від якої становить майже 50 відсотків. А сироватки проти цієї хвороби в країні нема.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ