Найдорожче, що тернополянин привіз з італійських заробітків, це – кіт

0
7920

З заробітків в Італії тернополяни Роман І Тетяна привезли… кота. Мова не йде про якусь рідкісну і дорогу породу. Звичайний італійський котячий безхатченко.

Пригадує пан Роман. Пішли вони виносити сміття і там побачили маленьке кошеня, яке гризло суху кісточку. Було це 20 серпня 2015 року. На вигляд маленькому пухнастику було десь місяць-півтора. І якось одразу виникло відчуття, що воно їхнє.

Почали ловити. А кошеня йти до рук вперто відмовлялося. Бігали поміж смітників, заглядали під машини. Подивитися не безкоштовну виставу зібрався навіть маленький натовп. Лови закінчилися десь через півгодини – знесилене кошеня віддалося у руки нових господарів. А вдома, першим ділом у ванну. Назвали нового друга Міо, що з італійської означає – Мій.

Потім прийшов час повертися в Україну. Залишити суттєво підрісшого кота на вулиці навіть думки не було. Довелося «італійцеві» готуватися до переїзду у нову країну. А справа це недешева. Чіп і паспорт обійшлися у 40 євро, щеплення від сказу – 20, пігулки від глистів ще 12. Забронювати заздалегідь місце для кота обійшлося у 50 євро. Якщо робити це перед вильотом, то виходить на 50 євро дорожче. Зате тварина летить у салоні. За умови, що поруч немає інших тварин. А ще клітка, яка відповідає усім стандартам. Її вартість 15 євро.

І сьогодні утримання італійського кота обходиться тернополянам не так уже й дешево. Пісок для туалету, якого вистачає десь на місяць – 35 гривень. Сухого корму кіт з’їдає десь кілограм за місяць. Ось тільки Міо не хоче їсти, що завгодно. Доводиться брати «Фріскіс». Виходить 65-7о гривень. З вологих кормів «італієць» надає перевагу виключно «Феліксу». У день з’їдає десь півтори пачки. І коштує це задоволення 7 гривень 50 копійок за пачку.

Пан Роман підрахував, що дієта кота обходиться десь  15 гривень на день. Але пара не шкодує ні потрачених колись євро, ні гривень, які витрачають сьогодні. Тому що повертаючись з роботи знаєш, що тебе чекає відданий друг. А Міо, як тільки побачить когось із господарів, одразу лізе цілуватися.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ