Що насправді тернополянам потрібно робити у чорну п’ятницю

0
218

Вже із самого рана мені тіко то і роблять, шо шлют телеграми – чорна п’ятниця, чорна п’ятниця, чорна п’ятниця, то мушу вже я і свої п’ять копійок про то вставити, бо бачу діла не буде!

– По-перше, п’ятниця чорною бути не може. Чорна є субота рано, коли канапу відсовуєш, шоби собі позамітати легонько а там на палец бруду, всьо решта гейби так нічо. Може, в Гамериці канапи совают в п’ятницю, тоді і з ними всьо ясно!

– По-друге, де ви ті знижки виділи? Вжесьте є дорослі люди, мали би розуміти, шо таньше, ніж на базару і так нігде не купите і п’ятниця то чи четвер –  ролі не грає, бо базар є базар – там і вибір, і торг, і якість!

– По-трете, листопадові п’ятниці далисі людями не на то, жиби оден другому по голові за сведром бігати. П’ятниця яко і субота в листопаді є для шаткуваня капусти – для того треба купити капусту (не сведр, не майтки, не бюстонош, а 50 кіля капусти), тащити то потроху додому, тоді дістати з пивниці велику шатківницю і шаткувати. Шаткувати до сліз, до мозолів, їсти і шаткувати, пити і шаткувати, сваритисі і шаткувати і так аж поки всю капусту не пошаткуєте. Ото є сімейне заняття, а не той жопінг чи як його там називают.

А тепер перед тим як бігти за річами, добре подумайте, чи воно вам треба, може ліпше зачекайте на Миколая. Він вам той сведр і шкарпети сам принесе! А заким чекаєте, шо будете сидіти – повимітайте всьо за канапов і бігом капусту шаткувати, бо після Романа то вже ся не шаткує!

Марта ГУЛЕЙ

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ