30 років тому тернополянам вперше показали, як має виглядати справжній чоловік (фото)

0
651

Ярослав Кривий на своїй сторінці у Фейсбуці поділився спогадами про перший тернопільський турнір з атлетичної гімнастики.

«Перша відкрита першість Тернополя з атлетичної гімнастики присв’ячена 43-й річниці Перемоги в Великій Вітчизняній війні 28-29 травня 1988 року. – пише він. – За тих часів все мало бути чомусь або комусь присв’ячене. Але для нас було важливо проводити змагання незалежно “під яким соусом”. Та і вибору як такого не було.

Зате все було “по вищому розряду”: проживання у готелі “Москва”, на той час найкращому, плакати, медалі, пам’ятні призи, дипломи із символікою першості. Медалі виготовила ВО “Ватра” (В.Хоменко). Плакати і дипломи друкували у видавництві “Збруч”. Пам’ятні призи, а це куманці, настінні тарілочки, виготовили на фарфоровому заводі за участі Валентини Кривої і Валерія Собецького. Ескізи і макети розробили Ігор Васильєв, Ігор Малимін, Ярослав Кривий.

На той час вже склалася група ентузіастів, в основному з членів клубу “Аякс” і “Текстильник”. Заснували Тернопільську федерацію культуризму. Ентузіасти-першопрохідці – Володимир Будний з Монастириська, Любомир Кривий з Чорткова і ще багато інших, які долучилися до цього.

Змагання проходили на сцені КСК ВО “Ватра”. Плакатами, афішами було обклеєне все місто, оголошення по радіо (інтернету і мобільних телефонів тоді ще не було). Вхід був вільним. Глядачів – повен зал, а не тільки до 14 ряду.

Приїхали команди зі Львова, Хмельницька, Ужгорода, Чернівців.

В результаті мали: абсолютний переможець першості – Іван Мелих (кат.80 кг.) Тернопіль. Решту шукайте у протоколі змагань».

Фото Л.Кривий.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ