Усе більше людей на Тернопільщині довіряють Аграрній партії

0
276

Свою зустріч із журналістами у Тернопільському прес-клубі голова Тернопільської обласної організації Аграрної партії Іван Чайківський почав із слів подяки. Іван Адамович подякував усім, хто підтримав висуванців від партії на нещодавніх виборах в об’єднані-територіальні громади.

Потім перейшов безпосередньо до теми прес-конференції – підсумки участі Аграрної партії у виборах.

Іван Адамович зауважив, що саме у ці хвилини, коли він зустрічається із журналістами, у Зборівській ОТГ триває перша сесія новообраної ради. Для Аграрної партії це дуже важлива подія, адже там «аграрії» здобули більшість. Виборці підтримали 8 кандидатів. І хоча голова ОТГ «провладний», саме Аграрна партія готова взяти на себе усю відповідальність за стан справ у цій ОТГ. Адже усі кандидати місцеві і вони не на словах, а на ділі вболівають за стан справ у громаді. Тому готові шукати компроміс і працювати на розвиток громади.

У Ланівецькій ОТГ депутатами стали 5 висуванців від Аграрної партії. Пан Чайківський звернув увагу, що саме тут конкуренти вдалися до значного використання адміністративного ресурсу. До волонтерів неодноразово викликали поліцію, мотивуючи це тим, що ті ще неповнолітні і не мають права проводити агітацію. Були спроби зняти кандидата з виборчих перегонів і доводилося шукати справедливості у суді. Були ще певні нюанси, які все ж не завадили партії досягти прийнятного результату.

Не обійшлося без певних непорозумінь і під час підрахунку голосів у Хоростківській ОТГ. На окремих дільницях цілу ніч не було світла і підрахунок голосів проводився або при свічці, або при кишеньковому ліхтарику. У таких умовах гарантувати, що не було фальсифікацій, не може ніхто. До слова, підозри щодо цього виникли не лише у представників Аграрної партії. Інші політичні сили, які брали участь у виборах до цієї ОТГ, також нарікають на не зовсім «правильний» підрахунок голосів. Єдині, кого усе влаштувало – представники провладних сил. Попри це, Аграрна партія отримала тут три мандати.

А ось у Саранчуківській ОТГ лише один депутат. Це найменша об’єднана громада. Але, якщо брати у цілому, то і тут кандидати від партії змогли набрати майже 26 відсотків голосів.

Іван Чайківський наголосив, що якщо підбивати підсумки виборів у всіх об’єднаних громадах, то Аграрна партія зайняла третє місце. І не лише на Тернопільщині. За результатами підрахунку у 196 місцевих радах кандидати від партії отримали 400 мандатів. А 5 «аграріїв» стали головами громад. Але і це ще не все. Аграрна партія вперше висунула кандидатів до 25-ти міських ОТГ і зуміла на цих виборах знову ж таки зайняти третє місце, здобувши майже 22 тисячі голосів.

Це свідчить про те, що Аграрна партія, попри таку «вузькоспеціалізовану» назву, не є партією винятково селян. Це – партія усіх українців, не залежно від того, у якому населеному пункті вони проживають – у найвіддаленішому селі чи місті мільйоннику. І партія докладає багато зусиль, щоб «підтягнути» саме міських жителів. Для цього створюють осередки у містах і їх стає усе більше.

Іван Чайківський наголосив, що такий успіх партії уже не залишився поза увагою провідних українських політологів. І вони прогнозують Аграрній партії успіх на парламентських виборах. І це не лише через те, що значна частина виборців втомилися від «олігархічних» партій і почала нарешті розуміти, хто готовий реально працювати, а хто уміє лише обіцяти. Велику роль у цьому також відіграє той факт, що уже не один рік поспіль Аграрна партія постійно розвивається. Почалося це ще три роки тому, коли на чолі партії став Віталій Скоцик. Та й сам Іван Адамович 29 січня відсвяткує другу річницю на посаді голови Тернопільської організації Аграрної партії. І весь час триває робота з розвитку партійної структури, залучення нових членів. І ці вибори довели, що партія знаходиться на правильному шляху. Адже люди довіряють не лише бренду і кольорам прапорів, а у першу чергу саме тим людям, які цю партію представляють. А в Аграрній партії це знані на місцях люди, це ту, кому вдалося досягти успіху на своєму місці, тому виборці вірять, що ставши депутатами об’єднаних громад, вони також досягнуть успіху саме для розвитку і благополуччя громади.

А на завершення зустрічі Іван Чайківський поділився своїм баченням щодо продажу землі. Іван Адамович вважає, що зараз це просто не на часі. Саме тому Аграрна партія і виступає проти. Тому що коли у країні тотальне – зубожіння торгувати найбільшою цінністю, яка ще залишилася у людей, просто нема права. Тому що сьогодні люди готові продавати землю, щоб купити собі ліки. Якщо нині дозволити продавати землю, утвориться «дикий» ринок. Це може призвести до «бразильського» варіанту, коли 10 чи 15 сімей за безцінь скуплять увесь український чорнозем.

Аграрна партія вважає, що земля повинна належати громадам. Так само громадам мають належати кошти і влада.

Стали відомі прізвища депутатів ОТГ на Тернопільщині від Аграрної партії

На виборах до об’єднаних територіальних громад Тернопільщини Аграрна партія здобула перемогу в громаді Зборова та посіла 2 і 3 місце у громадах Ланівців та Хоросткова відповідно.

В результаті, у Зборівській ОТГ буде 8 депутатів, що представляють Аграрну партію, у Лановецькій – 5, у Хоростківській – 3.
Пропонуємо читачам ознайомитися, хто ж став депутатом від Аграрної партії в кожній з цих громад.

Зборівська ОТГ

Гамрач В.О. – Народився в м.Тернопіль. Громадянин України. Освіта вища (магістр, Тернопільський національний економічний університет). Приватний підприємець з 2010 року, на даний час очолює ПП «Агропродсервіс Ярчівці». Виховує 2-х дітей.

Луцишин С.С. – Народилася в смт Козова. Громадянка України. Освіта вища (Українська сільськогосподарська академія). З 2008 року працює в ТОВ «Агропродсервіс Інвест», на даний час на посаді менеджера з обслуговування банку землі. Одружена, виховує дочку.

Ратуш Є.П. – Народився в с.Вільшанка Зборівського району. Громадянин України. Освіта середня-спеціальна (Зборівське СПТУ №30). З 2011 року працює начальником відділу ПП «Агропродсервіс Ярчівці». Одружений, виховує 5 дітей.

Палка Н.Б. – Народилася в с. Розгадів Зборівського району. Громадянка України. Освіта вища (у 2005 р. закінчила Тернопільський державний медичний університет ім. І. Я. Горбачевського за спеціальністю «лікувальна справа»). З 2014 р. і по даний час працює лікарем загальної практики сімейної медицини в  Зборівському районному центрі первинної медичної санітарної допомоги). Одружена.

Дольний З.Б. – Народився в с. Дубівці Тернопільського району. Громадянин України. Освіта вища (в 2001 році закінчив Львівський державний аграрний університет за спеціальністю «вчений агроном»). З 2013 року – директор ТзОВ «Агропродсервіс Вест». Одружений. Виховує доньку.

Мотрук В.П. – Народився в смт Козова. Громадянин України. Освіта вища (Тернопільський державний педагогічний інститут). З 1992 року і по цей час працює головою на власному фермерському господарстві «Збруч». Член виконкому Кабарівецької сільської ради. Одружений, виховує 2-х дітей.

Сисак В.В. – Народився в с.Перепельники Зборівського району. Громадянин України. Освіта вища (Львівська академія ветеринарної  медицини ім.Гжицького). З 2013 року працює ветлікарем ТОВ «Агропродсервіс Інвест». Депутат двох скликань Перепельницької сільської ради. Одружений, виховує 2-х дітей.

Білан Я.І. – Народилася в с.Плісняни Зборівського району. Громадянка України. Освіта вища (Тернопільский державний педагогічний інститут). З 2007 року працює методистом КУ «Зборівський районний методичний кабінет». Одружена.

Лановецька ОТГ

Смолій О.П. – Народився в м.Ланівці. Громадянин України. Освіта вища (Тернопільський національний педагогічний університет імені В. Гнатюка). Працює вчителем хімії та біології в НВК «Лановецька ЗОНІ №1 І-ІІІ ступенів ліцей їм. Ю.Коваля». Одружений, виховує доньку.

Вигонний Я.П. – Народився в с. Юськівці Лановецького району. Громадянин України. Освіта середня. З 2008 року і по сьогоднішній день працює директором виробничого підрозділу «Світ Поділля» в ТОВ «Волочиськ Агро». Є депутатом сільської ради с. Юськівці. Одружений. Виховує двох доньок.

Скакун Ю.П. – Народився в с. Оришківці Лановецького району. Громадянин України. Освіта вища (у 2006 р. закінчив Київський національний університет будівництва та архітектури за спеціальністю «інженер-будівельник»). З 2015 р. і по сьогоднішній час працює садоводом у ТзОВ «Агро-Ланівці». Одружений. Виховує двох доньок.

Хаблюк І.М. – Народився в с. Білозірка, Лановецького району. Громадянин України. Освіта вища, юридична. З 2015 р. і по сьогоднішній час працює директором ТзОВ «Агро-Ланівці». Одружений. Виховує Доньку та сина.

Луцик В.О. – Народився в с. Котюжини Збаразького району.  Громадянин України. Освіта вища (в 1986 р. закінчив Тернопільський державний медичний інститут). Після закінчення інституту і по сьогодні працює сімейним лікарем Якимівецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Був три рази обраний депутатом Лановецької районної ради. Одружений. Виховує доньку та сина.Хоростківська ОТГ

Хоростківська ОТГ

Гладій Ю.М. – Народився в с.Клювинці.  Громадянин України. Освіта вища (закінчив Тернопільську філію Європейського університету). Після закінчення навчального закладу і по сьогодні працює бухгалтером в СФГ «Калина». Організатор спортивних заходів. Неодружений.

Сліпець С.В. – Народився в с.Клювинці. Громадянин України, освіта вища, тимчасово не працює Одружений. Виховує трьох синів.

Мудрий В.Я – Народився в с.Клювинці. Громадянин України, освіта професійно-технічна, працює заступником бухгалтера СФГ «Калина». Неодружений.

Саранчуківська ОТГ

Дубчак Іван Богданович – громадянин України, освіта середньо-спеціальна. Майстер виробничого навчання БАТІ. Одружений, виховує 2дітей.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ