Небезпечний вірус атакує ще один район на Тернопільщині

0
220

Влітку цього року у Чорткові зареєстрували спалах ентеровірусної інфекції. 22 дітей захворіли на вірус Коксакі.

А ось Оля Бітківська у групі «Моя Лановеччина» повідомляє, що цим вірусом заразилися майже 20 діток у селі Білозірка.

«Просто слів не вистачає, щоб описати емоції та обурення серед батьків нашого населеного пункту . В селі Білозірка серед дітей “гуляє” вірус Коксакі, близько 20 дітей вже встигли заразитися, це діти дошкільного та молодшого шкільного віку, у всіх присутнє висипання, а в більшої половини ще й досить висока температура.
Про даний вірус повідомлені вже і лікарі, і сан.станція. Але чому така повна бездіяльність? Повна байдужість з боку відповідних установ. Чому всі так бояться визнати, що в нашому населеному пункті спалах цього захворювання? Медичні працівники обійшли хворих дітей, подивилися і на тому кінець. Сказали, що зафіксовано вірус лише у двох дітей, а решта до них не звертались. Тому ніякого спалаху немає. Хоч батьки сказали, що діти хворі.

Виникає питання: для чого тоді було ходити по домівках хворих? Сан.станція приїхала, подивилася, а тепер батьки збирають гроші на засоби повної дезінфекції садочку. А хіба не вони самі мають дезінфекувати садочок? Чому, викликаючи швидку допомогу, я змушена ще нагадати їм для чого вони там взагалі потрібні, бо після прохання приїхати до дитини в якої температура близько 40 градусів почула у відповідь “жіночко, вже 12 година ночі, чого ви дзвоните, не могли раніше подзвонити”! Це нормально?
Всі батьки дуже занепокоєні тим, що нічого не відбувається і чому не приймаються ніякі міри боротьби з вірусом, який тільки поширюється і вражає найменших. Просимо допомогти нам у вирішенні цієї проблеми і домогтися хоч якоїсь реакції відповідних установ».

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ