Принижень у Тернополі зазнають усі – прості громадяни, іноземці, бізнесмени і держслужбовці

0
775

Тернополяни, які проти несправедливості, із самого ранку збираються біля ставу. Ті, хто не згідні з будь-якою дискримінацією у країні, висловлюють свій протест оригінальним способом. Не агресією чи відвертим спротивом, а бігом.

7 жовтня  відбувається щорічний масштабний  забіг проти дискримінації “Runday: 5 км проти дискримінації!”, який розпочинається о 9.00 відразу в чотирьох містах: Києві (Труханів острів, Оболонь), Львові (Стрийський парк), Тернополі (Набережна Тернопільського Ставу) та Івано-Франківську (Парк ім. Тараса Шевченка).

Жінки, чоловіки, люди з дитячими візками та на візках, з собаками та без них, професіонали та аматори – взяти участь можуть всі, хто бажає протидіяти дискримінації. Навіть більше, до забігу долучаться не тільки громадські активісти, а і представники бізнесу та державних установ.

Реєстрація для учасників забігу за лінком https://runday.org/register/; для ЗМІ – за  тел. 093 658 63 10 або емейл: tekuchova.iryna@socialaction.org.ua.  Контактна особа: Текучова Ірина.

Проект “Дискримінація обмежує. Протидій!” триває у партнерстві з Офісом Уповноваженого Верховної Ради з прав людини за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

Дискримінація — розповсюджене порушення прав людини. Щодня ця проблема зачіпає мільйони людей, але часто залишається непоміченою. Дискримінація стається кожного разу, коли в однаковій ситуації через стереотипи чи певну ознаку до одних людей ставляться гірше, ніж до інших.

Найпоширеніші ознаки дискримінації: релігійні переконання, етнічне походження, колір шкіри, сексуальна орієнтація, політичні переконання.

Але є кілька ознак, приниження людини за якими називають несправедливістю і рідко відносять до дискримінації: вік, місце проживання, громадянство, стать, мова, стан здоров’я, інвалідність.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ