Влада хоче знищити Дністер, щоб дуже добре жилося деяким чиновникам

0
1210

Попри значний спротив громадськості, влада не полишає планів збудувати на тернопільській ділянці Дністра гідроакумулювальну електростанцію. До слова, проти виступають не лише люди, а й науковці. Вони запевняють, що це будівництво знищить гідросистему, природно-заповідний фонд, історичні та культурні пам’ятки, серед яких є і національного і навіть світового значення. Навіть більше, це може призвести до техногенних катастроф.

Тим часом Національна комісія регулювання енергетики і комунальних послуг на своєму засіданні 1 вересня прийняла рішення виділити на побудову I черги Дністровської ГАЕС трохи грошей. І навіть перерахувала необхідні для початку будівництва матеріали.

Серед них є доволі цікаві позиції. Так 134 тисячі гривень планують виділити на придбання більярдного стола. 111 тисяч на бігову доріжку. Якщо ж хтось втомиться важко працювати за тим столом чи на тій доріжці, то і ту усе продумано. Два дивани для відпочинку обійдуться платникам податків у 110 тисяч. А чотири дивани-софи у 350 тисяч гривень. А ще є необхідність у двох м’яких куточках за 260 тисяч.

Подумали в комісії також про високе і духовне. Тому заклали 250 тисяч на закупівлю картин у кількості восьми штук. І ще до цього 14 вазонів за 353 тисячі. Не важко підрахувати, що один вазон коштуватиме трохи більше двох з половиною тисяч гривень. А щоб очі чиновників, які планують знищити усю красоту Дністра, таки мали на чому зупинити свій погляд, вирішили встановити 5 вітражів, на які планують витратити 110 тисяч гривень.

І ще раз до слова, усі ці кошти планують отримати за рахунок збільшення плати на відпуск електроенергії, яку виробляють ГЕС і ГАЕС компанії ПрАТ «Укргідроенерго» на 74 відсотки.

Тут, як мовиться, кому війна, а кому аж ніяк не мачуха.

Аж тепер стає зрозумілим, чому деякі тернопільські чиновники так завзято підтримують і захищають це будівництво. Як бачимо, для таких, як вони, тут створюють усі умови. А ще ж і попри це можна добряче нажитися.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ