Як гормон тестостерон впливає на високоповажних чоловіків, – спостереження лікаря з Тернопільщини

0
847

НавроцькийНедобре, коли чоловік самоутверджується і стає самодостатнім тільки тому, що в його крові циркулює гормон тестостерон. Це дуже примітивний рівень самоутвердження. Він є і в цапа, і в бика.

Здоровий хлоп. Годен випити літру, може вкрасти мільйон. Він – важливий стовп. Може бути стовпом імперії, місцевого князівства. Високоповажний, на перший погляд.

Або примітив, який сидить в якійсь ригайлівці. Теж випив літру, балакає “умні вещі”, або балакає таку дурню, що там нема що слухати. Але інший слухає, бо він каже переконливо. Хоча він – ніхто, абсолютно аморфний. Але в тій балачці своїми діями, тоном і кількома словами надає особливої значимості своїй фігурі. Показує, які в нього ділові зв’язки, як він з хлопцями щось вирішив. Як вони прокрутили, провернули, зробили мілку аферу. Вкрали, наприклад, мішок цементу.

У боротьбі з членами мікросоціуму він так функціонує. Він – просто фізично дужчий, може більше з’їсти, більше випити, його поважають. Це самоутвердження. Так самоутверджується і стадо биків – якщо є небезпека, то і на левицю рогами підуть. Тому що вони сильні. У них багато в крові тестостерону.

Микола НАВРОЦЬКИЙ, лікар-невропатолог, бард, філософ

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ