Тернопільські команди своїх вболівальників поки що не тішать

0
205

У четвертому турі чемпіонату України з футболу серед команд другої ліги календар продемонстрував неймовірне почуття гумору щодо тернопільських команд. І ФК «Тернопіль», і «Ниві» випало зіграти з клубами, які завадили їм продовжувати боротьбу за Кубок України. З іншого боку, це була чудова можливість взяти реванш. Але не судилося. – пише Свобода

ФК “Тернопіль” – повторення минулого сезону?

З волочиським «Агробізнесом» у кубковому поєдинку «муніципали» зіграли внічию і лише у серії пенальті хмельничани виявилися сильнішими. Цього ж разу, розуміючи, що усі проблеми потрібно вирішувати в основний час, лідер першості одразу взявся шукати щастя біля чужих воріт.

А ось тренер тернополян Петро Бадло, очікуючи такого розвитку подій, обрав на гру оборонну тактику. І вона спрацювала. Вірніше, працювала цілих сім хвилин. Аж до того моменту, коли кращий гравець господарів Віталій Груша не пробив з лінії карного майданчику точно у кут воріт.

Зрівняти рахунок «муніципалам» допоміг штрафний удар. Господарі вишикували потужну стінку, очікуючи не менш потужного удару, але тернополяни виявилися хитрішими. Олександр Музика несподівано віддав м’яча Ігорю Курилу. Той пробив, сильно пробив, але воротар виявився на місці, хоча і не зумів зафіксувати м’яч. А на добиванні першим опинився саме гравець ФК «Тернопіль» і ще раз пробив. Але влучив у захисника. А ось Роман Кухарський, з третьої спроби, таки ощасливив своїх партнерів забитим голом. Де у той момент були захисники господарів, тепер доведеться з’ясовувати усьому тренерському штабові «Агробізнесу».

У другому таймі усе було не так напружено, як у першій половині гри. Ймовірно, далася взнаки спека. Попри це, в одній з атак тернополяни навіть вимагали в арбітра призначити пенальті. Але той у момент порушення саме протирав очі від поту, тому нічого і не помітив.

А ось господарі своїм шансом скористалися сповна. А почався він із помилки тернополян у центрі поля. М’яч перехопив Андрій Скакун, і вийшовши віч-на-віч з голкіпером, спокійно його переграв.

Єдине, що не може поки ще не тішити: ФК «Тернопіль» – все ще не остання команда турніру. Не здобувши жодного очка, займає передостаннє місце у турнірній таблиці. А все тому, що є ще гірший колектив. «Полісся» також ще не має жодного очка у своєму активі, зате у них більша різниця м’ячів – мінус 9. У той час, як в тернополян мінус 5.

9 серпня ФК «Тернопіль» зустрінеться з хмельницьким «Поділлям». У вболівальників є надія, що у цій грі «муніципали» нарешті зможуть здобути хоча б очко. Адже «Поділля» також не серед лідерів турніру, але у них таки одне очко є.

«Нива» – початок падіння чи незручний суперник?

У кубковому протистоянні з «Прикарпаттям» «Нива» пропустила два м’ячі. У матчі чемпіонату проти того ж суперника і на тому ж стадіоні – лише один. Хтось може сказати, що це прогрес. Але такий прогрес у футболі у турнірну таблицю не вписують. Тим більше, якщо проаналізувати результати, то можна помітити якраз регрес. Перемога, нічия і ось тепер поразка.

Сама ж гра проходила без особливої напруги. У таку спеку ні в кого так і не виникло бажання включити максимальні швидкості. А у ходінні по полю пішки більш вправними виявилися гості. Саме вони на початку другого тайму і відкрили рахунок. Півзахисник «Прикарпаття» Орест Януш зрозумів, що до воріт суперника потрібно йти ще надто далеко, а тому наважився на удар з тієї відстані, на якій знаходився. І хоча відстань була поважна, м’яч таки залетів у ворота. Очевидці кажуть, що траєкторія польоту була просто неймовірною. Але на те вони і очевидці, щоб щось казати.

Господарі практично одразу втратили шанс зрівняти рахунок. Після подачі кутового Тарас Мороз пробив по воротах, але м’яч з лінії вибив захисник. І прямо на Павла Нагорного. Той також пробив у бік воріт, але влучив у захисника. А ось втретє завдати удару, як це сталося у матчі, про який йшлося вище, бажаючих не знайшлося.

Вже завтра «Нива» в гостях зіграє з ФК «Львів», який посідає другу сходинку у турнірній таблиці. Саме ця гра і дасть відповіді на питання, чи поразка від «Прикарпаття» була прикрою несподіванкою, чи «Нива» найближчим часом займе у турнірній таблиці місце десь поруч з ФК «Тернопіль».

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ