У Тернопільському суді знову борються за 32 мільйони з державного бюджету

0
159

20562904_1421567401261207_538168417_nУ травні ми писали про те, як Служба автомобільних доріг у Тернопільській області відстояла право не платити фірмі-халтурниці.

Епічна боротьба між дорожниками та підрядником тривала півтора роки. Так, ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс»ремонтував у 2012 році об’їзну Кременця. Служба автодоріг роботи не прийняла через їхню низьку якість та завищення вартості робіт. Втім, підрядник зажадав 32 мільйони гривень і пішов у 2015 році в суд.

Висновок судової експертизи підтверджував, в САД були праві, коли не підписали акти про прийом робіт волинських майстрів. За малий проміжок часу ремонтована ділянка почала руйнуватися, а вартість робіт підрядник завищив. Втім, Суддя Господарського суду Тернопільської області Надія Бурда не взяла до уваги рішення експертів і зобов’язала Службу автодоріг сплатити «кругленьку» суму.

Львівський апеляційний проявив підозрілу солідарність з тернопільським судом і теж став на бік ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс». Більше місяця рахунки тернопільських дорожників були заблоковані, люди не отримували зарплату, а ремонти автошляхів не оплачувалися.

Та 25 травня Вищий господарський суд Українискасував рішення рішення-близнюки судів нижчої інстанції. Також він зобов’язав Господарський суд Тернопільської області знову розглянути справу, але тепер вже враховуючи висновки судових експертів.

Сьогодні, 1 серпня, у Господарському суді розпочали розглядати справу по суті. Передали її Марії Стадник. На засідання завітали громадські активісти, які вже кілька місяців тримають справу на контролі. Вони це пояснюють так: «32 перерахованих платниками податків мільйони не мають права дістатися фірмі-халтурниці «Луцькавтодор-Сервіс». Ми вважаємо своїм обов’язком підтримувати державну установу у боротьбі за бюджетні кошти. Як демонструє багаторічний досвід, українські судді набагато ретельніше вивчають справи, якщо ними цікавиться громадськість. Сподіваємося, Марія Стадник не братиме приклад у колеги Надії Бурди і прийматиме рішення по-закону», ­– коментує представник ГО «Ідея нації» Олексій Станько. На боці Служби доріг і прокуратура.

Під час засідання представники і позивача, і відповідача попросили в суду кілька днів на вивчення документів, щойно долучених до справи. Марія Стадник пішла на зустріч адвокатам і оголосила перерву до 15 серпня. Слухання відбудеться о 15:00. На нього запрошують усіх небайдужих тернополян.

20562665_1421567501261197_861995340_n

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ