На Тернопільщині підліток злочин скоїв, а відповідатимуть батьки

0
370
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Від відкриття кримінального провадження 13-річного жителя села Високе Монастириського району врятував юний вік. Але злочин не може залишатися без покарання, тому відповідальність за його вчинок нестимуть батьки.

Хоча, судячи з усього, їх мало хвилює, чим займається їх дитина. У цій сім’ї п’ятеро дітей, що не заважає батькові зловживати алкоголем. А мати проявляє дивну байдужість до вчинків дитини. Адже коли хлопчик приніс додому 2700 гривень, вона не поцікавилася звідки гроші, а одразу поїхала на ринок витрачати їх.

А гроші син не заробив. Він вкрав їх у 60-річної сусідки. Коли старенька пішла до церкви, підліток через відчинену кватирку заліз до помешканні і у шафі знайшов заощадження пенсіонерки.

Правоохоронці, яких викликала жінка, швидко встановили особу крадія. Але, як велося вище, він занадто юний, щоб проти нього відкривати кримінальну справу. А ось проти батьків таки відкрили. І за незалежне виконання батьківських обов’язків їм загрожує штраф від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ