У Козові відкрили басейн, який будували майже 30 років (фото)

0
1032

10-655x333У Козівській загальноосвітній школі №2 запрацював басейн, який почали будувати ще у 1989 році.

Участь в урочистому відкритті об’єкту взяли керівники області Степан Барна, Віктор Овчарук, а також керівництво району. Будівництво басейну в Козовій – один із наймасштабніших проектів області, що фінансувався з державного фонду регіонального розвитку. Загальна кошторисна вартість проекту перевищила 9 млн грн. Співфінансування здійснювалося з районного (1,2 млн грн.) та обласного бюджетів.

Так, за словами Степана Барни, лише минулого року з обласного бюджету виділили 4,5 млн грн. на будівництво та реконструкцію цього об’єкту.«Відкриття басейну доводить, що спільними зусиллями органів державної влади, місцевого самоврядування ми можемо зробити роботу. Головне наше завдання сьогодні – створити умови для підготовки майбутніх спортсменів не лише з Козівського, а й з сусідніх районів», – наголосив голова облдержадміністрації.

На всіх етапах будівництва фінансово долучалися й спонсори, серед них – Агрохолдинг «МРІЯ». Близько 150 тис. грн. Компанія спрямувала на перекриття приміщення. Як згадує директор Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Богдан Шеліга, роботи тоді проводилися в зимовий період. Якщо б їх не провели, то зведені стіни почали б руйнуватися. Допомагала «МРІЯ» також з проведенням будівельних робіт, а з нагоди відкриття басейну підготувала подарунок – сертифікат на 50 тис. грн. Директору школи його вручив заступник керівника кластеру «Галичина» Агрохолдингу «МРІЯ» Богдан Кушлик.

«Сподіваюся, дирекція школи знайде гідне застосування цим коштам, – зазначив Богдан Кушлик. – Думаю, що і надалі Агрохолдинг надаватиме вагому підтримку для того, щоб об’єкт повноцінно функціонував, а його відвідувачі були задоволені».

Планується, що відвідувати басейн зможуть діти із сусідніх районів: Бережанського, Підгаєцького, Зборівського, Монастириського, Тернопільського. Уроки плавання для них можуть відбуватися на безкоштовній основі, якщо керівники районів погодяться виділити дотаційні кошти на утримання басейну. До слова, це доволі недешево: за попередніми підрахунками, в рік потрібно 1,5 млн грн. Керівництво району також планує залучати кошти на утримання басейну, розробивши платні абонементи. Тож кожен охочий зможе займатися в спортзалі, відвідувати басейн, сауну. Адже при школі облаштували цілий спортивно-оздоровчий комплекс.

«Ми запрошуємо діток із сусідніх районів. Навчати їх плаванню уже готові двоє тренерів, які пройшли відповідну підготовку і навчання. Окрема людина є для тренажерного залу, – розповів директор Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Богдан Шеліга. – Є також працівник, який слідкує за роботою обладнання, належною температурою та санітарними умовами, адже для мене важливо підтримувати басейн в належному стані».

1

11

12

14

15

17

5

6

8

9

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ