Лікарі розповіли тернополянам, як не потрапити до травмпункту

0
242
фото з інтернету
фото з інтернету

Через ожеледицю у Тернополі вдвічі збільшилась кількість травмованих людей на дорогах. За останні три дні у травмпункт звернулося понад три сотні постраждалих, з них 292 травмувалися на слизьких вулицях обласного центру.

Лікарі розповідають, що лише за минулу добу вони оглянули 95 травмованих, з них 80 через ожеледицю. У звичайний день травмпункт обслуговує до 40 пацієнтів.

– Серед травмованих найчастіше – люди старшого віку, – розповідає головний лікар Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський. – У пацієнтів переважають травми гомілково-ступневого суглобу, розриви і пошкодження зв’язок, переломи, забої ділянок тіла різного характеру. Щодня госпіталізують від 10 до 15  хворих.

Справді, травмуватися на наших дорогах дуже легко. Але подібних неприємностей можна уникнути. І оскільки комунальники не можуть дати раду, потрібно самому берегтися.

Є кілька правил, як правильно ходити й падати, коли дорога покрита суцільним льодом.

  1. Ходіть помаленьку, кроки мають бути дрібними, а коліна при цьому трішки зігнутими.
  2. Не тримайте руки в кишенях. Краще розставити їх і втримувати рівновагу.
  3. Панянкам краще відмовитися від каблуків, навіть не дуже високих. Взуття краще обирати з плоскою, рихлою підошвою.
  4. Одягати шапку і капюшон. Вони пом’якшать удар головою, якщо ви все-таки впадете.
  5. Падайте на бік або передпліччя. Ні в якому разі не підставляйте руки або лікті. Часто такі падіння закінчуються переломами.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ