З Тернопільського вокзалу навіть не хочеться кудись їхати

0
626

15995476_1201715983246435_1560217824_nТернопіль має багато традицій. Одна з них – різдвяні концерти.  “Для тих, хто в дорозі” – під такою назвою на залізничному вокзалі Тернополя щороку відбувається святкове дійство для пасажирів. Галицькі та європейські колядки лунають у виконанні Муніципального галицького камерного оркестру. Деякі мелодії жителі обласного центру вже встигли полюбити, тому прийшли сюди у вечірню пору, аби разом поколядувати.

– У такий спосіб ми намагаємося зберегти святковий настрій людей, які вирушають у дорогу або лишень повернулися з поїздки, – розповідає художній керівник, диригент Муніципального Галицького камерного оркестру, Народний артист України Василь Феленчак. – Ідея виникла в 2011 році. Ми з начальником департаменту культури шукали приміщення для концерту. Він так між іншим сказав: Йдіть грати на вокзал». Ну, я й сприйняв ці слова серйозно і пішов на вокзал грати.

Для виступу артисти оркестру підібрали найпопулярніші галицькі колядки, такі як «Бог Предвічний», «Небо і Земля», а також відомі твори зарубіжних композиторів.  Ведучі концерту – Заслужений журналіст України Михайло Зубик і  поетеса Олена Лайко – час від часу нагадували пасажирам бути уважними, щоб не пропустити свій потяг.

Що ж до слухачів, то навіть після закінчення концерту ніхто не поспішав додому. Пасажири зізнаються, що для них це приємний сюрприз.

– Ми не знали, що тут буде концерт, просто прийшли зустріти знайомих. Це для нас приємна несподіванка, – каже тернополянка Олена.

– Я їду на Львів. Чекати ще довго, але тут концерт і мені приємно слухати. Дуже подобається. – розповідає Галина Сименівна.

– Ми хотіли їхати на Херсон додому. Але немає білетів, то ми залишились послухати концерт. – зізнається Володимира з сином Іванком.

Нині до цієї традиції приєдналися Харків, Львів, Київ. І як запевняють артисти – грати на  вокзалі зовсім не принизливо, навпаки вони пишаються тим, що достойно представляють головні ворота міста.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ