Тернопільські школярі захищають синичок від ненажерливих ворон

0
358

dsc_0618«Друзі пізнаються в біді» – цю приказку школярі  Тернопільської спеціалізованої школи №3 із поглибленим вивченням іноземних мов знають напам’ять. Зимі потрібно всього кілька годин, щоб вступити у свої права: за ніч укриває снігом землю. Здається, всі задоволені. А от птахам – нерадісно. Під білим покровом снігу дуже важко знайти собі харчі. Щоб не було холодно і голодно, тернопільські школярі змайстрували і облаштували в парку імені Тараса Шевченка 32 годівнички.

На уроці з природознавства вони вивчили, як можна допомогати птахам взимку, чим їх годувати і як змайструвати власноруч годівнички. Звичайно, не обійшлося без допомоги батьків. Маленька Поліна вже почепила годівницю вдома, але як тільки почула про проект у школі, виготовила з дядьком ще одну для синичок.

– Я зробила годівничку для синичок, – каже дівчинка. – Вона маленька, тому ворона тепер туди не залізе і не з’їсть зернятка. Ворони дуже ненажерливі. А маленькі синички не мають що їсти. Я з дядьком зробила таку годівничку. Він допоміг мені пофарбувати її в рожевий колір, бо синички, то дівчатка. Тепер у них буде ось така гарна хатинка з їжею.

dsc_0638– Пташок ми годуємо щороку, – Розповідає мама школярки Юлія Дуда. – у нас квартира розташована навпроти поля і зручно годувати пташок таким чином. Але зрозуміло, що треба зробити щось більше. І вирішили змайструвати годівничку.

Вчитель початкових класів Олена Вишневська каже, не перший такий проект організовують у школі. Разом із дітьми вони вирощують на підвіконні розсаду, квіти, цитрусові. Але найбільше дітям сподобалась ідея нагодувати пташок в парку.

– Ідея була не лише принести годівничку, – розповідає вчителька, – Але й дізнатися, що саме їдять пташки. Харчівні бувають різними – з дерева, з пляшок, з картону. Одній учениці тато переслав годівницю аж з Америки. Ми повісили її в дворі школи. Спостерігаємо через вікно, як до неї прилітають пташки. А тут в парку ми повісили 32 годівнички – рівно стільки, скільки у 2-Б класі учнів.

Діти бігали парком, обирали разом з батьками дерево, на яке б повісити маленьку хатинку з насінням. Окрім зернят гарбузів, пшениці й проса вони розказали пташкам віршик і запросили до годівниць.

dsc_0643

dsc_0645

dsc_0646

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ