Тернопільським рибалкам варто звернути на це увагу

0
215

rybalkyЧи варта рибна юшка життя людини? Звичайно, ні. Через плюсову температуру повітря крига на водоймах області стала крихкою, а отже – небезпечною. Рятувальники занепокоєні, адже щодня на лід виходять рибалки, ризикуючи здоров’ям, а то й життям. Від улюбленої справи заповзяті рибалки, навіть у відлигу, не відмовляються.

– Вода є небезпечною і підступною стихією – чи то у рідкому, чи у твердому стані, – застерігає провідний інспектор міського відділу управління ДСНС України в області Максим Барановський.

Перше правило: лід повинен бути не менше 5-7 см, при цьому він повинен бути прозорим і чистим, якщо лід має каламутний або молочний колір, то бажано від ловлі відмовитися.

Друге правило: необхідно пересуватися по льоді повільно і плавно, ковзаючи, не намагайтеся перевіряти його міцність стуком ногою, а візьміть краще довгу палицю, або пешню.

Третє правило: не підходьте до затоплених дерев, підмиваючих берегів або до інших предметів, що вмерзли в лід, в цих місцях лід дуже тонкий. Ви можете легко провалитися .

Четверте правило: не варто рибалкам виходити по одному на перший лід, краще всього бути утрьох або хоча б вдвох, відстань один від одного 3-5 метрів.

П’яте правило: речі, що ви взяли з собою на риболовлю, повинні бути легкі і зручні в перенесенні, щоб у випадку потрапляння під лід ви могли швидко їх позбутися.

Шосте правило: обов’язково візьміть із собою спеціальний рятувальний комплект для зимової рибалки, або хоча б міцну мотузку. А ще краще, і те й інше. Помістіть їх в легкодоступному місці.

– Біди можна уникнути, якщо дотримуватись елементарних правил безпеки, – продовжує Максим Барановський. – Якщо ж ви перебуваєте на березі водойми і помітили, що хтось із рибалок провалився під кригу, передусім оцініть ситуацію. Наближайтесь до людини повільно повзучи, але не занадто близько до краю пролому. З собою потрібно мати довгу жердину, пояс або шарф, щоб той, хто у воді міг за нього вхопитись. Далі потрібно удвох дістатися берега. Не ставати на ноги! Потерпілого треба негайно зігріти і до приїзду лікарів надати першу допомогу.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ