У неділю тернополяни відчують маленький стрес

0
1564

kogutКажуть, щасливі люди годинника не носять. А тепер й ті, хто слідкує за часом почуватимуться трішки щасливішими, адже можна буде спати на годину довше. В останню неділю жовтня – 30 жовтня вночі о 4 годині в Україні годинники переведуть на зимовий час, тобто на годину назад. Лікарі радять налаштовуватися на позитив, тоді процес звикання до нового режиму пройде непомітно.

– Насправді, це стрес для організму. – зауважує завідувач кафедри соціальної медицини ТДМУ ім. І.Горбачевського Ганна Сатурська. – Особливо для людей, в кого проблеми із серцем, хто має хронічні захворювання. Таким потрібно приділити увагу здоров’ю. Заздалегідь проконсультуватися з лікарем, приймати своєчасно ліки.

А ще варто їсти багато фруктів і прогулюватись на свіжому повітрі. Тернополяни ж не засмучуються, що їхній звичний режим порушиться. Головне, що спати тепер можна буде довше.

– Мені подобається перевід годинників. – розповідає студентка Вікторія Бочарова. – Я люблю зиму, довші вечори. Можна посидіти вдома – я домашня людина. А навчанню не заважає – це головне. Можна вдома повчитися. Мені не важко перелаштовуватися. Ніч довша, можна довше відпочивати.

– А мені однаково, бо я щодня встаю рано. – каже пенсіонерка Валентина Гірська. – А тим, хто любить поспати, то краще. Бо як он темно, а треба йти на роботу.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ