Жителі райцентру на Тернопільщині хочуть світлішого міста

0
280

24810722Вслід за ідеями підсвітки Теребовлянського замку та залізничного віадуку, реалістичні жителі міста заговорили про те, що було б добре, якби “підсвітили” у місті хоча б вулиці. “Чомусь ніхто не пропонує проект підсвітки вулиць, хоча б центральних. Чи жити в повній темряві це круто?”, – запитує картограф Ярослав Ярошевський та пропонує власні ідеї.

“Колись, ще до повернення в Теребовлю, мені було дивно, що в місті майже ніде не світять ліхтарі. Може тому, що ліхтарі світились на кладовищі! Всю ніч! Кому? Мерцям треба, а живим в центрі міста не треба?
Оскільки картами я займаюсь вже кілька років поспіль і створюю різні інтерактивні карти для різних проектів, то задумався: чому би не зробити карту ліхтарів Теребовлі і показати, які з них працюють, а які ні, визначивши “темні” і “світлі” сторони Теребовлі”, – розповідає він.
Оскільки самотужки обійти всі вулиці, ще й два рази  важкувато та довго, Ярослав Ярошевський запрошує усіх, кому цікаво, долучитись. Карта вільна для редагування. Збір інформації буде відбуватися у сервісі Google Мої Карти – “Ліхтарі Теребовлі”

Легенда така:
Жовті – світять,
Чорні – не працюють,
Сині та зелені – невідомо (ліхтар бачив реально, на панорамах Google або своїх).

Шари карти:
Вуличні ліхтарі – звичайні міські ліхтарі на стовпах.
Паркові – ліхтарі іншого вигляду, в парках, підсвітка об’єктів, на сітілайтах, зазвичай, дають менше світла, ніж вуличні ліхтарі

Ярослав запевняє, що наносити нові об’єкти не важко і описує повний алгоритм:
– Вибираєте шар карти (клацніть зліва від списку точок – з’явиться вертикальна синя смужка – це індикація обраного шару).
– Шукаєте на супутникових знімках розташування ліхтаря.
– З панелі інструментів вибираєте «Додати маркер».
– Ставите маркер на карту.
– Тиснете «Зберегти».
– Після збереження можна змінити стиль маркера.
– Натисніть на «відро з краплею» – крайній лівий інструмент в інформаційному вікні маркера – та виберіть колір маркера відповідно до легенди.

Редагувати вже наненсені маркери теж легко.
– Натисніть на маркер.
– Натисніть на «відро з краплею» – крайній лівий інструмент в інформаційному вікні маркера – та виберіть колір маркера відповідно легенді.

За вмістом карти Ярослав  робить теплову карту https://goo.gl/dkAXqS, де краще візуалізується освітленість вулиць. – пише портал «Твоє місто Теребовля»

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ