Тернопільські поліцейські не настільки захищають, наскільки служать

1
202

E8933477-8A57-409C-84EF-BABA603D33A8_w987_r1_sСьогодні уночі, у дворі будинку на вулиці Протасевича, 20 було гаряче. П’яні молодики голосно лаялись, кричали, після чого влаштували розбірки з поліцейськими, – пише Тернопільська Липа

За словами тернополянина, який винаймає житло у сусідньому будинку, він та інші мешканці уже не вперше потерпають від дебошу хуліганів. Як правило, компанія з 5-10 чоловік, влаштовує у під’їзді справжні «концерти» з елементами алкоголізму та вільної боротьби: хлопці напиваються до безпам’ятства голосно співають посеред ночі, вживають алкогольні напої у дворі будинку, після чого з’ясовують кулаками, хто із них «кращий тернополянин» чи «патріот України».

Теж саме трапилось у ніч на 2 вересня. Близько 1-ї години, голова сімейства, його дружина та 1-річний син прокинулись від лютих криків під вікнами. Це розпочинався черговий «концерт». Чоловік зателефонував у поліцію. Черговий повідомив, що незабаром на місце пригоди прибуде патруль.

Чекати правоохоронців довелося понад півгодини! Це при тому, що вночі немає заторів і з будь-якої точки міста можна дізнатись в пункт призначення за лічені хвилини. Тим часом, молодики не зважали на жодні зауваження обурених тернополян: кожному із них діставалась порція добірної лайки й погроз «розібратись».

Коли ж довгоочікуваний патруль приїхав, ситуація не змінилась. Замість того, аби навести порядок, почалось перекрикування: молодики кричали, що вони нічого не порушували, мовляв, все гаразд, а полісмени намагались перекричати п’яниць, вимагаючи розійтись по домах.

Так тривало щонайменше півгодини. Тепер тернополянину довелось робити зауваження не лише хуліганам, а й правоохоронцям:вони безпорадно бігали навколо двох «героїв», які почали з’ясовувати стосунки кулаками.

«Припиніть, будь ласка… ми вас дуже просимо, будь ласка», – саме так намагались вгамувати невгамовних полісмени. Крики, лайки, погрози сусідам, які знову й знову виглядали через вікна, аби з’ясувати, що за чортівня коїться у їхньому дворі.

За словами очевидця, його вразила безпорадність патрульних. Правоохоронців відкрито ображали, натомість вони лякали хуліганів ще одним патрулем, який вони, начебто можуть викликати.

Втім, людям у погонах все таки вдалось домовитись з дебоширами і вони пішли з’ясовувати, хто правий у напрямку магазину «Христина». Чи з’ясували, поки що невідомо.

1 коментар

  1. А що ви від них чекали? Понабирали в поліцію чемних дітей, ще й дівчат. Тепер треба чекати доки виростуть. Як їх до порушників ПДР з’їжджаються по три екіпажі, то з бандитами та хуліганами на розборки потрібна рота у повному складі на чолі з Струком…

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ