Під голови сонним дітям тернополянка підкладає свинок

0
1238

Уляна НауменкоДекоративні подушки і комплекти постільної білизни з героями із мультфільмів виготовляє тернополянка Уляна Науменко. Подушки в основному з бавовняної тканини тернопільського виробника – ВАТ «Текстерно». Для наповнення використовує холлофайбер – кульки із силіконової нитки.

– Холлофайбер популярний, тому що гіпоалергенний. – розповідає жінка. – Багато моїх виробів призначені для дітей. Тому важливо, щоб подушка не викликала проблем зі здоров’ям у малечі.

Більшість декоративних подушок Уляни Науменко з героями улюблених мультфільмів дітей. Це Свинка Пеппа, Фіксики, Міні Маус.

– Була ідея пошити подушки з Посіпаками. – ділиться майстриня. – Вже навіть намалювала шаблони, але, на жаль, на тому етапі зупинилась.

постільна білизнаКожен виріб має свою історію. Одна клієнтка замовила постільний комплект з клавішами фортепіано на 16-ліття доньки, яка навчалась в музичній школі. Це був виклик для мене, тому що такого я ще не шила. Але ідея і макет якось самі з’явились у моїй голові. Результат був кращий, ніж сама чекала. Ще у мене є друг, який приходить за подушками, коли йому потрібно щось підібрати оригінальне на подарунок і ми разом придумуємо. Так у моєму доробку з’явилась сімейна подушка велетенських розмірів для пари з їхнім прізвищем, подушки-букви для декору кімнати немовлят. Іменні подушки-наречені були оригінальним подарунком на весілля. Сестрі я пошила подушку з аплікацією, де у зображенні стилізовано відтворила її фото.

Іноді черпаю ідеї з Інтернету, але пообіцяла собі ніколи не плагіатити. Навіщо робити копії? Цікавіше створити щось своє, неповторне. Часом заходжу до магазину з тканинами. Бачу цікавий принт, додаю нескладну аплікацію і виходить оригінальна подушка, як серія «Шахи» чи «Африка».

Африка

Першу декоративну подушку жінка пошила для свого синочка рік тому.

– Йому тоді було 2 роки і він неабиякий прихильник «Свинки Пеппи». – продовжує. – Виготовила для нього подушку із зображенням героїв цього мультфільму. Син був у захваті. Тоді я подумала, що інші дітки теж би тішились і почала шити для продажу. Не помилилась, тому що ця серія – найпопулярніша. Так приємно чути від покупців, що подушки для їхніх діток стали улюбленими. Найважливіший стимул продовжувати свою справу – вдячність клієнтів, відчуття, що приношу радість дітям. Це не просто заробіток, а й позитивні емоції, які люди отримують, придбавши мій виріб. Ці емоції взамін отримую і я.

декоративні подушкиАле у нас часто недооцінюють ручну роботу. Річ, створена руками – це часточка душі, це якісний виріб, який несе позитивну енергетику, бо зроблений з Любов’ю. Тому рекомендую не нівелювати цю важливу перевагу хендмейду.

Шиє подушки пані Уляна сама, але має помічників.

– Дизайн і виготовлення полотна в’язаних подушок виконувала моя подруга Людмила Бай. – каже. –  З ідеями допомагає чоловік. Часто він є моїм першим критиком і порадником. Синочок допомагає, коли дає мамі трохи часу на хобі.

подушки для нареченихПодушки Уляни Науменко коштують від 75 до 260 грн.

–  Усе залежить від складності роботи. – продовжує жінка. – Витрати на матеріали незначні, а от створити макет зображення, нанести його методом аплікації, коли кожна деталь вирізається і пришивається ниткою в тон окремо, декорувати подушку вишивкою, паєтками чи вручну вив’язати наволочку – це досить клопітка робота.

На виготовлення однієї подушки іде до двох повноцінних робочих днів. Поки що найбільш затратні подушки зі Свинкою Пеппою і весільні та в’язані.

Уляна Науменко – фінансист. До декретної відпустки працювала менеджером з продажу металопрокату на ТОВ «МЕТІНВЕСТ-СМЦ». З дитинства захоплюється  рукоділлям. Студенткою займалася в’язанням спицями, гачком, шиттям, макраме, моделюванням одягу.

– Пішла на роботу, створила сім’ю і вже не вистачало часу для хобі. – пояснює. – Зараз я у декретній відпустці і це дало можливість повернутись до улюбленої справи. Обрала декоративні подушки, тому що це дуже широке поле для творчості.

А от ідеальною подушкою для сну Уляна Науменко вважає ту, на якій приємно заснути в обіймах дорогої людини.

сімейна подушка

шахи

букви-подушки

декоративна подушка

Свинка Пеппа

дитяча подушка

Міні Маус

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ