У Тернополі наркомани – не на городі, а за кермом

0
342
фото ілюстративне
фото ілюстративне

Гурт “Брати Гадюкіни”, з легкої руки яких Тернопіль почали називати “файним містом”, співали: “наркомани на городі”. З того часу збігло трохи води і змінилися обставини. Тепер наркомани не лише на городах, а й за кермом.

Сьогодні в обідню пору на одній з вулиць файного міста перед пішохідним переходом різко пригальмувало таксі. Ця обставина неймовірно здивувала патрульних поліцейських, які були неподалік. Вони вирішили з’сувати, що ж спонукало таксиста дотримуватися правил дорожнього руху.

Під час спілкування з водієм, патрульні звернули уваги на його не зовсім адекватну поведінку. Виникла підозра, що той перебуває у стані наркотичного сп’яніння. Пройти обстеження на місці чи у найближчому медичному закладі водій відмовився, чим фактично підписав собі вирок.

Пізніше з’ясувалося, що таксист ще й не мав при собі водійського посвідчення. Патрульні склали два протоколи. Перший за статтею 130 Кодексу України про адміністративні порушення – керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. До речі, покарання за таке порушення віднедавна стало значно жорсткішим. А другий – за статтею 126, того ж Кодексу – керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів. Машину відправили на штрафний майданчик.

Хочеться сподіватися, що у Тернополі хоча б водії тролейбусів не сідають за кермо у неадекватному стані. Хоча вони також інколи пригальмовують перед пішохідними переходами.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ