Всенародний ювілей зі сльозами на очах

0
244
- Все буде у шоколаді...
– Все буде у шоколаді…

Вчора виповнилося рівно два роки з того щасливого для всієї України дня, як Валерія Гонтарєва очолила Національний банк. Успішний в минулому банкір, яка свого часу займалася залученням інвестицій з Росії для розвитку «Рошену» – не дуже хотіла братися за всю банківську систему країни. Але Петро Олексійович зробив їй пропозицію, від якої неможливо було відмовитися.

Сам Президент України вважає Валерію Олексіївну найкращим банкіром планети Земля і ще семи планет Сонячної системи. І з цим не дуже посперечаєшся. Тут про все скажуть цифри.

Курс гривні знизився з 11,85 за долар до трохи більше 24. Золотовалютні резерви зменшилися майже на 5 мільярдів доларів. Під час правління Гонтарєвої зникло 65 банків. Інфляція зросла у чотири рази.

Такі успіхи не залишилися поза увагою як громадян України, так і світової спільноти. Цього року на економічному форумі у Давосі вітчизняну банківську систему визнали найгіршою у світі. А серед українців – голові Нацбанку довіряє всього 2 відсотки, а майже 84 дуже хотіли б, щоб вона ніколи більше не ставила свій підпис на гривнях.

Але Валерія Олексіївна цим не переймається. Минулого року, на фоні всезагального зубожіння і кризи, вона спромоглася заробити майже 2 мільйони гривень.

Марко КЛЕВЕЦЬ

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ