Слідчі тернопільського управління СБУ зібрали беззаперечні докази вини одного із керівників батальйону бойовиків т.зв. «днр», який під час окупації Херсонщини керував підрозділами незаконних воєнізованих формувань ворога.

Встановлено, що після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну 25-річний житель Донецька добровільно погодився на співпрацю з ворогом та вступив до лав так званого «113 стрілецького полку мобілізаційного резерву днр».

Перебуваючи в лавах незаконного воєнізованого формування, він обрав собі позивний «Артист».

Зрадник обійняв «посаду» виконувача обов’язків заступника командира штабу батальйону, бойовики якого у складі підрозділів російських окупаційних військ встановлювали та підтримували ворожий режим на тимчасово окупованих територіях Херсонщини. Також він разом із підлеглими йому загарбниками особисто брав участь у захопленні українських населених пунктів Херсонської області та вів бойові дії проти військовослужбовців Збройних Сил України.

Служба безпеки завершила розслідування протиправної діяльності зрадника і направила до суду обвинувальний акт із доказами його вини. За порушення ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України йому загрожує довічне позбавлення волі. Розслідування проводилося за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Наразі бойовик переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території, однак правоохоронцями здійснюються комплексні заходи для його притягнення до фактичної відповідальності.

Служба безпеки продовжує системну роботу з викриття і документування злочинів, вчинених окупаційними військами рф та їхніми пособниками, аби жоден зрадник не уникнув справедливого покарання.

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю

УСБУ в Тернопільській області

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ