Максим Кріппа підбив підсумки 2022 року для академій клубу NAVI

0
115

Власник кіберспортивного клубу NAVI Максим Кріппа підбив підсумки 2022 року для академій клубу та поділився новими планами розвитку українських талантів.

Стало відомо, що український кіберспортивний клуб NAVI передав свій слот у другому сезоні професійного турніру Dota Pro Circuit 2023 своїй юніорській команді з Dota 2. Керівництво клубу таким чином продовжує розвивати молоді таланти і впевнене, що в майбутньому вони зайняти місця в основному складі.

Нагадаємо, що молодіжну команду NAVI з Dota 2 було представлено влітку 2022 року. До складу увійшли п’ять гравців до 18 років (три українці, латвієць та казахстанець), кожен з яких посідає місце серед 300 найкращих гравців європейського рейтингу.

Як повідомив клуб, відбір проходив упродовж трьох місяців, а куратором проекту став українець Іван Artstyle Антонов. Примітно, що разом з ним NAVI у 2011 році виграли найпрестижніший чемпіонат з Dota 2 – The International – із призовим фондом у $1600000.

Слід зазначити, що після початку війни NAVI повністю відмовилися від російських гравців у молодіжному складі Counter-Strike: Global Offensive та зосередили свої ресурси на розвитку українських талантів.

“В академії NAVI завжди були переважно гравці з України, але після 24 лютого всі росіяни були негайно виключені з NAVI Junior. Шлях туди назавжди закритий навіть найталановитішим молодим гравцям країни-агресора. Найближчими роками клуб ще більше зосередить сили на пошуку та розвитку молодих талантів України На початку 2023 року ми вирішили дати шанс молодіжному складу з Dota 2 проявити себе на “великій” сцені, впевнений завдяки досвіду наших тренерів ми виведемо на професійну сцену нових талановитих гравців, які стануть в один ряд з нашим головним випускником Валерієм B1t Ваховським. і здобудуть багато перемог під прапором України”, – зазначив власник NAVI Максим Кріппа.

Зараз у NAVI дві академії: у першій навчаються гравці у Counter-Strike: Global Offensive, друга готуватиме гравців у Dota 2. Молоді гравці клубу постійно вдосконалюють свої навички під наглядом досвідчених тренерів та показують гарні результати на чемпіонатах. З-під крила NAVI Junior вийшов українець Валерій “B1t” Ваховський, зараз він грає в основному складі NAVI у CS:GO. У 2021 році Валерій переміг у номінації “Найкращий молодий гравець року” на церемонії вручення авторитетної премії Esports Awards.

Джерело: DELO.ua

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ