Як правильно використовувати кондиціонер для обігріву

0
47

Кондиціонер – універсальний пристрій, призначений для створення оптимального мікроклімату в приміщенні цілий рік. Системи кондиціювання можуть працювати як на охолодження (влітку), так і на обігрів (осінь-зима). Ефективно охолоджувати повітря може будь-який кондиціонер, а от з обігрівом є кілька важливих нюансів. Що потрібно знати про спліт-систему для опалення і як навчитися використовувати її ефективно, розберемося далі.

Які кондиціонери можна використовувати для опалення

Це спеціальні моделі з функціями охолодження/обігріву. Кондиціонери, які призначені лише для створення прохолоди неможливо надалі перебудувати на ті, що забезпечують опалення. Це важливо враховувати під час вибору такого дорогого обладнання.

Приймаючи рішення про купівлю системи кондиціювання, не варто забувати: обігрів приміщень з її допомогою в 3 рази ефективніший, ніж завдяки використанню будь-якого іншого обладнання. Значна економія зумовлена принципами роботи кондиціонера. Електроенергія використовується для переміщення теплого повітря, а в звичайних обігрівачах перетворюється з електричної в теплову, що в рази енерговитратніше.

ККД ефективності обігріву кондиціонером та способи його підвищення

Показник коефіцієнта корисної дії (ККД) кондиціонера можна знайти в інструкції до обладнання. Щодо обігріву цей показник відображається як абревіатура СОР і виражається у двох значеннях, тому що працюючий компресор виділяє тепло та одночасно зігріває фреон. Наприклад, якщо в документах на кондиціонери вказано ККД 260%, та СОР 2,6 Вт, це означає, що пристрої на 1 кВт спожитої енергії виробляють 2,6 кВт тепла. Але це значення може змінюватись в залежності від різниці між температурою в приміщенні та на вулиці.

Сучасні кондиціонери показують дивовижну ефективність під час роботи на обігрів. Вона може становити до 300–500% і більше. Тобто на 1 кВт споживаної енергії пристрій може віддавати до 8 кВт тепла.

Щоб збільшити ККД кондиціонера, необхідно:

  • підключити спеціальний зимовий комплект;
  • чистити блоки від пилу та інших забруднень;
  • вибрати для встановлення місце, захищене від вітру та вологи;
  • стежити, щоб на зовнішньому блоці не утворювався лід.

Важливо також відмовитись від використання кондиціонера при значних мінусових температурах.

Як вибрати хороший кондиціонер для опалення

Насамперед важливо переконатися, що обладнання може працювати на обігрів. При виборі пристрою в інтернет-магазині техніки Allo потрібно також приділити увагу наступним параметрам:

  • категорії енергоефективності;
  • потужності споживання енергії;
  • площі приміщення, для якого він призначається;
  • режиму авторозморожування конденсату.

Якщо для зими в конкретних кліматичних умовах характерні значні морози, варто подумати також про покупку зимового обладнання.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ