Бізнесмен зі США запустив виробництво з пошиття амуніції на Тернопільщині (фото)

0
729

Уродженець Заліщиків Юрій Куц від початку повномасштабного вторгнення активно підтримує  український бізнес і наших захисників,-  пише  Терен.

Уродженець Заліщиків Юрій Куц вже 13 років живе у США, де пройшов непростий шлях від вантажника до мільйонера. Нині він є власником успішного бізнесу у США, однак не забуває про свою Батьківщину у складний час. Від початку повномасштабної війни Юрій не залишився байдужим до подій в Україні і активно волонтерить та допомагає бійцям. А також запустив пошиття одягу та амуніції на Тернопільщині. 

Бізнесмен приїхав зі США в Україну, аби налагодити виробництво. А також привіз якісну тканину, яку закупив у Польщі і Туреччині.

Все почалося з того, що на початку березня мені зателефонувала мама і сказала, що терміново потрібно два бронежилети. Далі почалися пошуки, на які пішло чимало часу, адже на початках все це ще не було відпрацьовано, – пригадує Юрій. 

Однак потреба в амуніції для захисників зростала, тому чоловік налагодив процес придбання речей для військових за кордоном. Сам їздив Німеччину, Бельгію, Нідерланди, Туреччину у пошуках якісної амуніції та матеріалів. А згодом інвестував у пошиття амуніції в Україні, щоб таким чином підтримати бізнес в тилу і наших бійців на передовій.

На виробництві, яке запустив Юрій Куц, шиють розвантажувальні жилети-плитоноски, рюкзаки, взуття, футболки, форму для військових. Волонтер показує плитоноску, за зразок для пошиття якої взяли американський захисний жилет. Його вдосконалили та з усіма правками і пропозиціями військових вийшов унікальний жилет, на який є запит від бійців.

Ми кілька годин спілкувалися з конструкторами, дещо додали, дещо забрали  і вийшов ось такий жилет. Тут є все необхідне для комфорту бійця: кріплення для автомата, пістолета, аптечка. Є дихаюча спинка – це дуже важливо для військових. Бо на війні все має бути досконале і якісне. Тому ми дуже чітко продумували усі деталі. У найближчі тижні плануємо пошити близько 800 таких жилетів, – каже Юрій Куц.

 

Також Юрій привіз зі США форму і за її зразком розробили моделі одягу для українських військових.

Зараз шиємо літню форму і вже працюємо над осінньою, – каже волонтер.

Першу партію одягу та амуніції вже невдовзі роздадуть безкоштовно військовим, якими опікується благодійник.  Загалом від початку повномасштабного вторгнення Юрій Куц вклав на підтримку української армії понад 300 тисяч доларів. Також заснував благодійний фонд Kuts Unites Ukrainians, де залучає до фінансування усіх небайдужих та веде перемовини з американськими бізнесменами, щоб вони підтримали фінансово виробництво амуніції.

Це понад 180 компаній, які можуть собі дозволити дати кошти. Якщо кожна компанія дасть по 2-3 тис доларів – я вважаю це для них дуже просто, – говорить волонтер. 

Одяг та амуніцію для військових шитимуть стільки, скільки буде на це запитів. Юрій Куц вірить у перемогу і закликає усіх допомагати армії.

Українці – це топ-нація, яка здатна на неможливе, — вважає наш земляк. 

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ