Як вибрати велосипед: головні критерії

0
127

З кожним роком в різних куточках України все частіше можна спостерігати людей з велосипедами. Що це – дань моді, необхідність через здорожчання пального, бажання вести здоровий спосіб життя?

У кожного велосипедиста є своя відповідь. Але в кожному випадку велосипед дарує свободу та приємні відчуття, незалежно від того, чи ви будете кататись на ньому за межами міста, їхати до найближчого супермаркету чи підкорювати лісові стежки.

Двоколісний засіб пересування потрібно правильно вибрати, враховуючи при цьому певну кількість критеріїв. Досвідченому велосипедисту не потрібно роз’яснювати, на що варто звернути увагу при замовленні такої техніки. А от початківцю, який вперше зайшов на сторінку АЛЛО.юа у Львові, наші поради будуть доречними.

Середовище використання

Перш за все варто визначитись зі стилем катання, який залежить від середовища проживання та місцевості, на якій планується використання байка. Виробники пропонують увазі споживачів різні види велосипедів. Найбільш поширеними серед яких є наступні.

Міські

Підходять тим, хто збирається пересуватись містом по асфальтовому покриттю та здійснювати невеликі прогулянки по рівній місцевості. Зазвичай їх конструкція проста, так як байки націлені на практичність та комфорт, а не на ефективність та швидкість.

Гірські

Залежно від призначення гірські байки діляться на моделі загального використання, фрірайд, крос-кантрі, даунхіл, ендуро. Такі моделі дозволять долати перешкоди у вигляді каміння, трампліну, підйому, спуститись з гори, швидко проїхати через кручу. Але, незважаючи на назву, міцні приземкуваті велосипеди комфортні і для поїздок по грунтових та асфальтованих дорогах.

Антропометричні дані

Щоб купити новий велосипед у Львові, потрібно знати зріст майбутнього коритувача. Така інформація важлива, так як байки мають різний розмір рами. Наприклад, при зрості 180 см слід звернути увагу на вироби з рамою 18 та 19 дюймів. Для більш точного визначення потрібно знати також довжину ніг. А якщо в людини спостерігається зайва вага, необхідно врахувати і це.

Бюджет

Якісні речі не коштують дешево. Тому купуючи велосипед за дуже маленьку суму, не слід розраховувати на те, що він служитиме довго й бездоганно. Але це не означає, що для повсякденного використання потрібно купувати високотехнологічні, спортивні, ексклюзивні моделі за тисячі доларів. Вартість якісних байків стартує приблизно від $400. Отже, середній сегмент цін дозволить придбати річ, якою власник буде задоволений.

Бренд

Чи обов’язково купувати виріб іменитого виробника? Так! Хоча дехто вважає, що покупка байку від відомого бренду – це переплата за ім’я. Бренди конкурують між собою і кожен виробник намагається створити максимально якісний товар, ціна на який буде вигідною покупцеві. При цьому працівниками розробляються грамотні проєкти, використовуються якісні матеріали. Продукт обов’язково проходить тест-драйв. Таким чином, покупці не переплачують за бренд, а гарантовано купують якісний товар, ціна на який розрахована об’єктивно.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ