Тернопіль – серед лідерів в Україні за відкритістю даних

0
49

Наше місто продовжує тримати лідерські позиції у ще одному важливому рейтингу

Днями з’явився черговий рейтинг від Міністерства цифрової трансформації щодо реалізації політики відкритих даних у місті. У загальній кількості експерти оцінили у дослідженні Картки 56 органів державної влади та 81 міста обласного значення. За підсумками моніторингу, Тернопіль – у числі чотирьох міст-лідерів, де найкращий рівень реалізації політики відкритих даних в Україні.

Що оцінювали

Формування загального рейтингу проводилося за результатами оцінювання заповнених п’яти розділів: «Політика відкритих даних»; «Потенціал оброблення та аналізу відкритих даних»; «Якість відкритих даних»; «Залучення користувачів до системи оприлюднення відкритих даних» та «Вплив відкритих даних».

У чому Тернопіль найкращий

«Політика відкритих даних». Експерти аналізували наявність у містах заходів та інструментів, спрямованих на впровадження принципів оприлюднення відкритих даних для можливості їх сталого використанням суспільством;

«Якість відкритих даних». Експерти досліджували частоту оновлення та повноту оприлюднення кожного набору відкритих даних розпорядника, їх машиночитаність, помилки наборів і типи даних.

«Потенціал оброблення та аналізу відкритих даних». Експерти оцінювали ресурсну базу розпорядників, необхідну для здійснення якісного оброблення відкритих даних з урахуванням міжнародних стандартів та кращих практик у цій сфері;

«Залучення користувачів до системи оприлюднення відкритих даних». Експерти оцінювали стан комунікації та взаємодії розпорядників із користувачами відкритих даних, зокрема наявності механізмів інформування користувачів щодо діяльності у сфері відкритих даних та отримання зворотного зв’язку.

У Тернополі збір відповідних пропозицій здійснювався на заходах Open Data Campus та Ternopil Open Data Hackathon.

Нагадаємо

Тернопіль став третім серед ста найбільших міст у рейтингу прозорості Transparent cities, набравши 76 балів.

Як вже повідомлялося

Тернопіль посів перше місце у рейтингу найкомфортніших міст України 2021 року.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ