Тернопільщину розкопують чорні археологи

0
146

Що з ними робити? На Кременеччині за неофіційними даними на руках в людей більше 300-х металодетекторів. Це стихійне явище, про яке мало хто говорить та знає.

Недавно біля Богданової каплиці у с.Підлісці з’явилось кілька десятків невеличких ям, які саме характерні для виду діяльності ось цих любих вами пошуковців. Це ж саме сталось після проведення фестивалю та наведення там благоустрою. Що вони там знайшли, невідомо. Хто їм дозволив проводити розкопи – ніхто. Що робити, таким чином завтра там розриють козацькі могили?!!!
…рагулі.
В одному сусідньому, біля Кременця, селі, до цих чорних копачів відносяться, як до наркоманів, що ріжуть мак. Хоч щось тішить.
Я не розумію цього азарту тихої крадіжки і повної безвідповідальності та зневаги до своєї історії. Скільки б це не коштувало! Зневажаю вас, лицарі наживи, які замовчують про історичні знахідки, перепродають чи приховують артефакти! Так, держава сьогодні упускає це питання збереження культурної спадщини, недолуге законодавство, але ж це не значить, що ми усі маємо бути рагулями?

Прикро ще, що трапляються випадки коли наші місцеві ЗМІ зовсім не розуміють, що поширюють, і те що стають співучасниками та популяризаторами цієї справи. Чим ви і кому хвалитесь? Ганьба за це тоді і вам.

Директор Кременецького краєзнавчого музею Андрій Левчук

Джерело – Погляд

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ