На Тернопільщині аж 14 депутатів притягнули до відповідальності

0
76

У листопаді цього року 14 депутатів місцевих рад Тернопільської області притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч. 1 ст. 172-6 КУпАП. Суди розглянули та винесли рішення по адміністративних протоколах, складених працівниками Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НП України та погоджених з обласною прокуратурою.
Встановлено, що народні обранці, які були належним чином ознайомлені з вимогами Закону України «Про запобігання корупції» щодо порядку та строків подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, несвоєчасно подали е- декларації за 2018 – 2019 роки.
За обґрунтованої та послідовної позиції прокурорів у судових засіданнях вказаних осіб визнано винними та накладено на кожного з них адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Довідково: з початку 2020 року до адміністративної відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією, притягнуто 230 осіб, судові рішення стосовно них набрали законної сили.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ