Чи справді у Польщі готові платити українцям більші зарплати

0
914

У це важко повірити, але 17 відсотків польських роботодавців готові платити українським заробітчанам вищі зарплати, ніж своїм співвітчизникам. Таке дослідження провела кадрова агенція «Personnel Service».

Сьогодні українці працюють у кожній п’ятій польській фірмі. Переважна більшість з них (72 відсотки) зайняті на низько кваліфікованих роботах. 20 відсотків працює серед персоналу середнього рівня. І лише 4 польські фірми мають у своєму складі українців на керівних посадах.

А ось з зарплатами не все так добре. Практично половина польських компаній платить нашим землякам від 14,7 до 16 злотих брутто за годину. Хоча деякі фірми уже сьогодні не просто готові платити більше, а й роблять це вже сьогодні. І там можна заробити від 17 до 21 злотих. І лише кожна п’ята фірма платить більше 21 злотого.

65 відсотків українців заробляють у Польщі більше 2500 злотих на руки. У той же час 10 відсотків отримують менше 2000 злотих.

Сьогодні у Польщі починається певний кадровий «голод». Практично половина компаній заявляє, що зараз доволі важко знайти сумлінного працівника. А ось серед українців таких доволі багато. Тому самі поляки ніби то готові піднімати зарплати. У той же час більшість українських заробітчан (71 відсоток) вважає, що поляки роблять не достатньо для того щоб іноземці сприймали її як гарне місце для роботи і життя. І лише 8 відсотків українців готові назавжди залишитися у цій країні.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ