Що тернополяни коментували у соцмережах в перші дні про ситуацію з коронавірусом

0
273
Вже другий тиждень продовжується трагікомедія навколо повернення українців з китайського Уханю, епіцентру епідемії коронавірусу. Евакуйованих українців та громадян інших країн з «боями» поселили у санаторії «Нові Санжари» на Полтавщині. Раніше реальним претендентом на прийняття евакуйованих був санаторій «Медобори» біля Тернополя.
Міський голова Тернополя чітко заявив, що евакуація українців з Китаю у «Медобори» загрожує в першу чергу самих евакуйованим.
Сергій Надал стверджував, що наші громадяни на період карантину повинні отримати найкращі умови для перебування, а у разі потреби – отримати найбільш кваліфіковану медичну допомогу на сучасному обладнанні у найкращих лікарнях країни, для прикладу – у “Феофанії”.
Не в останню чергу через позицію міського голови Тернополя, українців з Китаю не посилили у «Медоборах». Однак, ця ситуація викликала своєрідний розголос у суспільстві. Окремі народні депутати навіть погрожують кримінальними справами, тим хто був проти прийняти літак з Китаю.
Ми проаналізували реакцію соціальних мереж на ситуацію з коронавірусом. Збережена орфографія подачі тексту.
Спочатку нехай управління здоров’я виділить кошти на облаштування лікарень і ліків. У нас простий грип важко вилікувати, самі менші зарплати на всю Україну. Треба це казати тому що Президент та хіба його влада цього не знає.
Що лікарня в центрі міста ви мусите це їм пояснити і бити на сполох тому що там ще не тільки 100 чол. Ще буде другий захід тоді нікого не будуть питати куди вести, люди знати не будуть, щоб не було як того разу.
pastedGraphic.png
Ми тернополяни завжди були з Україною. На майдані загинув наймолодший наш земляк. А скільки хлопців перші пішли в АТО. Ми вболіваєм за своїх українців в цілому світі. Але посилити їх в лісі, без інтернету без зв’язку, без ліків, без елементарних умов…
pastedGraphic_1.png
Євгенія Фабіян
За період з перших відомостей про спалах цього вірусу в Китаї можна було облаштувати один із санаторіїв для прийому людей на обсервацію. Як виявилось нашій владі навіть таке не під силу. Питання: Якщо приміщення не підготовлені, то навіщо завозити туди людей, та ще й іноземців, щоб виставити на посміховисько Україну на весь світ.
Приватну авіакомпанію знайшли, а приватного готельного комплексу знайти не могли, чи навіть не шукали…???!
pastedGraphic_2.png
Так. Виглядає що людей «спихнули» абикуди, а мали б забезпечити умови для карантину…. і захист від можливого поширення інфекції.
pastedGraphic_3.png
Я надіюсь, що більшість людей «ЗА», але за нормальних умов, за впевненість про свою безпеку. Ніби спеціально не поширювалась інформація щодо місця, аби розсіяти ті протести, паніку, озлобленість…
Тримайтесь, бо текст ваших звернень не пропагує небажання, а лише тверезе мислення про неготовність.
pastedGraphic_4.png
Питання:”Де ці найсучасніші медичні обладнання?І хто зможе на них обстежитися? Хто знає скільки коштують такі обстеження, той зрозуміє. У разі виникнення небезпеки простий пересічний громадянин буде приречений….. Та і чи є необхідні ліки, якщо ця недуга важко лікується???
pastedGraphic_5.png
Саме головне, що на одному з телеканалів пан Радуцький запевнив українців, що влада готова до евакуації наших громадян з Китаю ,що готові 5000 місць у спеціальних боксах для проходження карантину та лікування хворих то виявляється, що заступник міністра охорони здоров’я брехав, підступно, низько і підло БРЕХАВ ! Таку владу падлючу треба гнати мітлою і бажано чим пошвидше !!!
pastedGraphic_6.png
Не українців потрібно ганьбити, а Китай який допустив до такого нещастя на цілий світ. А ми, УКРАЇНЦІ, добре пам’ятаємо як обійшлася з нами держава після Чорнобильської катастрофи.
pastedGraphic_7.png
Є відчуття , що влада спеціально так довго розкручувала цю ситуацію. Наслідок — про платіжки за транспортування майже всі забули , люди знов роз’єднані , пересварені і західні регіони винні у всьому поганому , що сталось з Україною . І тепер найголовніше , що згадалось коли вляглись емоції. Чому цю евакуацію потрібно було зробити саме 20.02.? В роковини найбільших розстрілів на майдані?
pastedGraphic_8.png
Коли була епідемія 2008 пташиного грипу, теж з Китаю все було тихо. Бо інформаційний простір працював на роз’яснення і інформував людей. В цій ситуації винувата некомпетентна влада.
pastedGraphic_9.png

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ