Нову мережу громадського транспорту прийняли у Тернополі

0
498

Детально: про зміни у русі тернопільських автобусів та тролейбусів

Тернопільські автобуси курсуватимуть за оновленими маршрутами. Виконавчий комітет Тернопільської міської ради затвердив нову маршрутну мережу громадського транспорту, але з часом можна вносити правки.

Врахували пропозиції громади

Всім відомо, що в Тернополі останнім часом почастішали транспорті «корки», тому мерією міста розпочались спроби зміни в транспортній мережі. Цьому рішенню передувало комплексне вивчення пасажирських транспортних потоків у Тернополі. Були залучені провідні місцеві експерти та фахівці національного рівня. А найголовніше, що було максимально враховано численні пропозиції городян щодо змін маршрутів. Залишились ще невирішені питання по Концепцію нової мережі громадського транспорту було обговорено і схвалено на громадських слуханнях.
Як наголосив міський голова Сергій Надал, фахівці доопрацювали існуючу маршрутну мережу громадського транспорту та внесли зміни у зв’язку із придбанням нових автобусів та намагаючись максимального врахувати побажання тернополян.
Скажімо, було враховано пропозиції, щоб комунальний транспорт забезпечив безпересадкове сполучення з лікарнями та соціальними установами.
«Найбільше пропозицій від жителів міста ми отримували щодо розширення транспортного сполучення з міськими медичними закладами, а саме з лікарнями №№2 та 3 і з управлінням соціальної політики, а також – щодо сполучення масиву «Східний» з вул. Бродівською, – пояснює Сергій Надал. – Максимальна кількість бажань наших тернополян враховані, і незабаром автобуси та тролейбуси розпочнуть курсувати на цих маршрутах».

Детально про зміни руху автобусів

Автобусний маршрут 35
Маршрут швидкий і сполучає усі густонаселені райони міста. За декілька місяців здобув схвальні відгуки пасажирів. Його маршрут буде продовжено.
Маршрут буде проходити від просп. Злуки вулицями Купчинського, Сахарова, Корольова, Стуса. Це дозволить забезпечити транспортом район міської лікарні №2 та інших лікарняних закладів, які там розташовані, з вулицями Київською, Володимира Великого, Симоненка та Подолянами.

Автобусний маршрут 21
У Тернополі буде новий маршрут під номером 21. Автобус курсуватиме від Лесі Українки до ТРЦ «Подоляни».
Маршрут від просп. С. Бандери піде через вулиці Веселу, Шухевича з виїздом на вул. Бродівську. На вул. Веселій розташоване управління соціальної політики. Тепер буде забезпечено безпересадкове сполучення управління соціполітики з районом Аляски, вул. Київської, району лікарні №2 та Східного масиву. Це важливо для пільгових категорій громадян, щоб вони не витрачали зайвий час на пересадки.

Автобусний маршрут №31
Забезпечить сполучення вулиць Миру-Карпенка та вулиці Степана Будного з районом лікарні №3.
Маршрут №31 йде вулицями Карпенка та Миру. Далі заміна, він продовжиться вулицею Будного, де зараз багато новобудов, до так званої зупинки «Магазин Карпати», яка є максимально наближена до лікарні №3.

Автобусний маршрут №19
Покращить сполучення вулиць Будного і Лучаківського.
Вулицю Лучаківського зв’яжуть з ТЦ «Подоляни».

Автобусний маршрут №4
На прохання мешканців мікрорайону Новий світ маршрут буде йти від «6 магазину» – вулицями Збаразька, Злуки, Київська, 15 квітня, через Східний масив та вулицю Б.Хмельницького.

Частину маршрутів в управлінні транспортних мереж вирішили об’єднати. Такі зміни сприятимуть безпересадковому проїзду, зекономлять час та кошти тернополянам та гостям міста.

Автобусний маршрут №12
Доповнять частиною №7 маршруту. Він курсуватиме до Збаразького перехрестя та лікарень на вул. Сахарова–Купчинського. У перспективі маршрут продовжать вулицею Корольова до Підволочиського шосе через новий варшавський мікрорайон.

Автобусний маршрут №25
Приєднають до маршруту №15, щоб забезпечити громадським транспортом жителів вул. Золотогірська–Бенцаля. А ще забезпечити мешканців «Нових Курківець» транспортним сполученням із залізничним вокзалом та просп. Злуки.

Об’єднають автобусні маршрути №29 та №28

Тролейбуси:

Тролейбусний маршрут №1
Курсуватиме від вулиці Довженка через Центральний ринок з заїздом на зупинку Автовокзал.

Тролейбусний маршрут №5
На даному етапі рішення щодо зміни цього маршруту вивчається. Проводять відповідні дослідження. Станом на сьогодні тролейбус курсує через Центральний ринок лише зранку та ввечері. Розглядається можливість пустити цей маршрут через центр міста на постійній основі.

Для забезпечення надання якісних послуг на нових міських автобусних маршрутах, виконавчим комітетом також оголошено про початок конкурсу на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування у Тернопільській міській територіальній громаді. Конкурс триватиме до кінця березня.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ