Тернопіль отримає ще 15 сучасних великих автобусів

0
131

Продовжується процес поповнення громадського транспорту Тернополя великими автобусами. Наше місто отримає ще 15 нових автобусів в рамках проєкту «Міський громадський транспорт України».

Нові автобуси за кошти Євробанку

Під час сесії міська рада надала дозвіл КП «Міськавтотранс» на участь у проєкті «Міський громадський транспорт України» шляхом залучення коштів позики. Відповідно до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком в обсязі 2 мільйонів євро для реалізації проєкту «Оновлення рухомого складу автобусного парку КП «Міськавтотранс» у Тернополі».
Таким чином «Міськавтотранс» зможе закупити 15-ти нових автобусів за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку, що надаються у вигляді кредиту на пільгових умовах в обсязі строком на 13 років.

Як Тернопіль виборов права участі у європейському проекті кредитування

Про те, як Тернопіль отримав право на участь у проекті Євробанку розповів міський голова Сергій Надал.

«Близько року ми плідно співпрацюємо з Міністерством фінансів України і з Міністерством інфраструктури для того, щоб Тернопіль взяв участь у Всеукраїнському проєкті «Міський громадський транспорт України». І, ось, днями ми отримали підтвердження з Міністерства економіки, що Тернопіль бере участь у проєкті, і маємо можливість ще до кінця цього року підписати попередні договори з банком», – заявив міський голова.

Цікаво, що важливою умовою участі Тернополя у конкурсі є відповідність нашого міста вимогам Європейського інвестиційного банку.
По-перше, це процес переходу громадського транспорту Тернополя на екологічно чистий. Що дозволяє мінімізувати шкідливі викиди та покращити екологічний стан у місті.

По-друге, впровадження У Тернополі сучасної системи оплати проїзду та інформаційних систем.

Великих автобусів стає все більше

Нагадаємо, що нещодавно Тернопіль придбав 20 нових сучасних низькопідлогових автобусів з Білорусі марки «МАЗ 206». Новий автобус може вмістити до 70 осіб. Ці автобуси містять німецькі та американські запчастини. А сам «МАЗ-206» є аналогом німецького «Неоплану» – найкращого німецького автобусу для міських та міжміських перевезень.

А міський голова Тернополя запевнив, що проїзд у всіх великих комунальних автобусах, як і у тролейбусах, буде безкоштовним для усіх пільговиків без обмежень у кількості і часі. Також право безкоштовного проїзду матимуть школярі і студенти.
Таким чином, мерія Тернополі впевнено реалізує своє головне «транспортне» завдання на 2020 рік – замінити всі старі «маршрутки» сучасними великими та середніми автобусами.

Разом з новими «білорусами», у Тернополі вже є 40 великих автобусів. А завдяки кредиту Європейського інвестиційного банку кількість повиння зрости до 55. Великих автобусів стає все більше, транспортна реформа триває.

Віра Сотник

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ