Під час зйомок кліпу в тернопільської співачки Надії Кулик від свічок загорілися коси

0
1733

Тернопільська співачка Надія Кулик заради красивого романтичного образу іде на ризик. Її не лякають ні тисячі кілометрів, які треба подолати заради зйомок кліпу, ні холодний бетон, на якому доводиться довго лежати, ні вогонь. Саме від вогню постраждало її розкішне волосся під час зйомок кліпу «Мій принц». Тож ми поцікавилися, чи вірить доросла жінка у принців.

– Так чи інакше, кожному із нас хочеться у щось вірити і мріяти, –  каже Надія Кулик. – Саме це додає кольору нашим будням. І якщо думка про казку зігріває чиєсь серце, значить, їй належить бути. Думаю, тут зайві пояснення.

– Яким є справжній сучасний принц? Вам такі зустрічалися?

– Знаєте, якщо не знецінювати людські вчинки, то сьогодні можна розгледіти чимало усього, що притаманне казкам. Бачення принца у кожного своє. Для мене важлива підтримка, повага і надійність людини. Це і є визначальні риси отого принца. Хоча кожен може називати людину з такими рисами по-своєму. Так, авжеж, зустрічалися. Нехай це залишиться моєю таємницею.

– Реалії такі, що багато чоловіків нині аж ніякі не принци. Як гадаєте, жінки забагато хочуть чи чоловіки замало уваги їм приділяють?

–  Як на мене, у труднощах, так чи інакше, завжди винні обоє. Хтось більше. Хтось менше. То вже інше питання. Не зважуся відповідати за всіх, але іноді видається, нібито причина полягає в тому, що ми стали менше помічати добре і більше обурюватися через недоліки.

– Є такий вислів: «Якщо хочеш привернути увагу принца, будь принцесою. А коней він і так вже багато має». Про що цей вислів, на вашу думку?

– Думаю, цей вислів про намагання жінок бути достойними і прагнути стати кращою версією себе.

– Яким, на вашу думку, є найкращий чоловік для жінки?

– Той чоловік, з котрим жінка найкраще почувається. Біля якого вона впевнена і вмиротворена.

– Пані Надіє, у вас є чоловік, ви є мамою двох діток. Чи не доводилося розриватися між сценою і сім’єю?

– Сім‘я – це дуже відповідально і приємно воднораз. Сім‘ї приділяю найбільше уваги, бо вона непроминальна. Звичайно, що розривалася. Буває надзвичайно складно. Навіть дуже складно, практично немає відпочинку.

– Як влаштовувати побут і роботу, щоб не вигоріти?

– Не вигоріти, кажете… Різне буває, але потрібно домовлятися. Повинно бути взаєморозуміння. Так, це складно. Але я від маленької дівчинки-лемкині є наполегливо.
З дитинства мріяла стати співачкою. Це – титанічна праця.

– Чим доводилося жертвувати заради роботи?

– Пригадую, як знімали кліп про принца. Зйомки тривали дуже довго у Вишневецькому замку. Потрібно було все встигнути за день. Жертвувала своїм здоров’ям. В самому кінці ледь жива за цілий день, а ще одну локацію потрібно було пережити. Тіло розігрілося за цілий день, а в кінці лягти потрібно було пів години лежати на бетоні. Оце жертва. У мене ще й коси загорілися від свічок, а ноги в мозолях боліли до двох тижнів, бо на підборах. Також під час зйомок весь час потрібно тримати рівно спину. Теж дико боліла спина.

А коли в Італії знімали кліп на пісню «Босоніж», довелося пережити небезпеку. Щоби команда могла відзняти мою сповідь морю, я вилізла на 10-метрову височінь. Треба було грати, як актриса, і водночас не впасти у воду.

– Пані Надіє, чому їздили знімати новий кліп аж до Італії?

– Оскільки зйомки тривали на початку листопада, то більш вдалим варіантом для створення нового відеокліпу видалася Південна Італія, де у ту пору в рази тепліше. Зрештою, у кліпі хотілося додати заморських акцентів. Італія – це країна невимовної краси, куди хочеться повертатися знову і знову. Її архітектура різниться. Це не може не приваблювати До того ж кухня – сповнена особливих ноток. Працювати мандруючи, як виявилося, значно легше. Ти можеш потерпати від безсоння, але все одно повертаєшся додому повинен сил, емоцій.

Зйомки тривали у місті Барі, що розташоване на півдні Італії. Там досі усе зелениться. Ледь не на кожному кроці височенні пальми, які ваблять своєю екзотичністю. Майже усе місто зведено з каменю, але холоду там не відчуваєш: чи то через теплий клімат, чи то через галасливих, але воднораз привітних мешканців. Навіть Адріатичне море, що омиває узбережжя цього міста, здавалося, підігрівало нам, було доволі спокійним і тільки іноді ставало розбурханим.

– Хто знімав цей кліп?

Я працювала із тернопільським режисером Юрієм Вітяком та його командою: оператором Юрієм Собі та візажисткою Роксоланою Ковалюк. Сукні для зйомок пошила дизайнерка Руслана Романова. Цей колектив віддається роботі сповна. Їхній професійний підхід вражає. Вони вміють побачити виконавця у новому світлі і порадити вдалі образи. До речі, раніше саме завдяки цій прекрасній команді був створений кліп на пісню «Мій принц».

Довідково: Надія Кулик – усе життя бандуристка. Пише авторські пісні, тому вирішила зробити експеримент, спробувати себе а іншому амплуа. Нині у декретній відпустці. До цього працювала в Тернопільській музичній школі №1. Викладач бандури і вокалу. Заслужена артистка України.

Кліп “Мій принц”

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ