Живе пиво – міф чи реальність

0
24

Термін «живе пиво» означає відсутність під час виробництва процесів фільтрування та пастеризації. Згідно технологічних регламентів такої категорії хмільного напою не існує. Тому кожен виробник має право самостійно вибирати технологію, за якою його виробляти.

Термін «живе пиво» означає відсутність під час виробництва процесів фільтрування та пастеризації. Згідно технологічних регламентів такої категорії хмільного напою не існує. Тому кожен виробник має право самостійно вибирати технологію, за якою його виробляти. Загалом, такий різновид пива виготовляється за стародавніми рецептами, які включають в себе виробництво солоду, варку хмелю та процес бродіння. Хоча деякі виробники мають свої секрети.

Особливості живого пива

У зв’язку з тим, що процес пастеризації відсутній, зберігатися такий напій має не більш ніж тиждень. До його особливостей можна віднести наступні факти:

  1. Після завершення основного етапу бродіння, напій розливають в тару для подальшого транспортування.
  2. Під час доставки відбувається його дозрівання, що дає можливість виробнику заощадити час.
  3. Живе пиво є каламутним з помітним осадом. Це пов’язано з тим, що під час виробництва, осад зникає в результаті його нагрівання на етапі пастеризації.
  4. Напій має більш насичений смак. Який саме, залежить від сорту. Це може бути кислинка, гірчинка або приємна терпкість. Заме за ці якості цінителі такого напою вибирають такий різновид пива.
  5. Завдяки тому, що живе пиво не піддається нагріванню, в ньому зберігаються вітаміни та інші корисні речовини, які здатні знижувати ризик виникнення серцево-судинних захворювань та захищати від формування каміння в нирках.

Користь продукту

Про користь пива говорили ще в стародавні часи, тому знахарі його використовували для лікування різних хвороб. Але, якщо говорити, про сучасні напої, то при виготовлені деяких з них використовують різноманітні домішки, що знижує його користь. Саме живе пиво можна вважати таким, що відповідає стародавнім канонам пивоваріння.

До його складу входять залізо, фосфор, марганець та кальцій, вітаміни та амінокислоти. Наукові досліди підтвердили здатність напою знижувати рівень шкідливого холестерину та тиску крові. А під час бродіння, в ньому з’являються ферменти, які корисні для нашого організму.

Чеський варіант

Великою популярністю серед поціновувачів хмільного напою користується саме чеські традиції живого пива. Ця країна впродовж століть була постачальником якісного напою до багатьох європейських країн. Велика кількість прославлених брендів звідси розійшлась по світу. Тому сьогодні Євросоюз розглядає питання про винесення чеського пива до окремої категорії, що має найвищу якість та чудові смакові характеристики.



БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ