У тернопільській галереї покажуть роботи про множинність процесів життя

0
79

Цього четверга, 13 червня, о 19.00 у тернопільські галереї «Бункермуз» розпочнеться відкриття виставки львівської мисткині Олени Якимової Pluralia Tantum.

Назва цієї експозиції відсилає нас до латинського позначення слів, котрі вживаються лише у множині — pluralia tantum (дослівно — лише множина).

Олена Якимова:

— Форма множинності можливостей спровокувала мене звернутися до побудови візуального ряду на основі гри, своєрідного пазлу, який можна складати у різноманітні комбінації. Абстрактний живопис — найвідповідніша форма для реалізації ідеї взаємозв’язку та множинності варіацій процесів, які відбуваються з людиною впродовж життя. Сила впливу та багаторівневість сприйняття абстрактного живопису дають нагоду кожному створити свій внутрішній модуль, який буде взаємодіяти із запропонованим мною та розвивати його. Одна клітинка у «пазлі» навмисне залишається завжди вільною — як у грі в п’ятнашки — є можливість змін, шанс переграти партію, сприйняти ситуацію інакше з плином часу.

Джерелом натхнення цих робіт є місто — його структура та хаос, який кожен з нас упорядковує у свій спосіб.

Олена Якимова — кандидатка мистецтвознавства, викладачка кафедри монументального живопису Львівської національної академії мистецтв. Народилась та мешкає у Львові, учасниця багатьох мистецьких проектів, авторка ряду наукових публікацій в Україні та за кордоном.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ