Якщо влітку тернополяни втамують пивом спрагу, то восени більше звертають на смак

0
257

Вересень, перший місяць осені, коли тепла погода змінюється прохолодою і дощем. Проте і для такої мінливої пори можна підібрати правильне пиво, що принесе і задоволення, і тепло, і легкий настрій.

Безперечно, якщо у Вас вже улюблений тип, чи навіть сорт пива, то Ви його можете споживати будь-коли. Проте, якщо після спекотного літа є певна розгубленість і виникає питання, яке ж все таки пиво краще обрати, варто звернутися до рекомендацій знавців “хмільної справи”.

Традиційно, восени, і вересні зокрема, збирають врожай. Змінюється і мотивація обрання хмільного напою. Якщо влітку пиво більше вживають задля втамування спраги, то восени більше звертають увагу на смак. Восени пиво п’ють більш повільно. Пиво не охолоджують настільки сильно, як влітку. Це дозволяє повноцінно відчути увесь букет смакових ноток улюбленого напою.

Загальна тенденція осені — це перехід споживача до “густіших” та міцніших сортів пива. Особливо це помітно під час прохолодної погоди. Адже міцніше пиво дарує не лише смак, але й легку теплоту. Як правило, восени обирають міцніші лагери такі, як “Опілля Фірмове”. Цей сорт пива має легкий винний присмак і виражений хмільний та солодовий аромат. У лінійці продукції “Опілля” це пиво потребує довшого часу для виготовлення, близько 60 діб. Для прохолодної пори підійде також “Опілля Гайдамацьке”. Найкраще пасуватимуть міцні лагери  до жирних страв з яловичини та свинини, різних видів негострого копченого сиру. Спробувати обидва сорти пива варто хоча б тому, що вони регулярно здобувають нагороди на загальноукраїнському святі пива під егідою галузевої асоціації “Укрпиво”. Зокрема і цього року вдруге поспіль “Опілля Фірмове” вибороло золоту медаль за високу якість світлого пива.

Восени варто також спробувати темні лагери такі, як “Опілля Княже” і “Опілля Портер”. Особливий смак цих сортів формує карамельний солод, що використовується у процесі варіння пива. При цьому “Опілля Портер” має більш “густий” та виражений смак. Обидва сорти будуть пасувати до гострих сирів. “Опілля Портер” також можна вважати “десертним”. Цей сорт пива пасуватиме до приємного осіннього вечора, як додаток до фруктів та шоколаду, як молочного, так і темного.

У теплі дні “бабиного літа” зберігають актуальність легкі лагери, такі, як “Опілля Корифей”, “Опілля Жигулівське”, “Опілля Класичне”. Ці сорти пива найбільше відповідають критеріями баварського закону “про чистоту пива”. Найкраще пасуватимуть до тушкованих овочів, страв з риби, курятини і загалом до страв, які готуються з великою кількістю прянощів.

Якщо ж надворі дощ, на основі пива можна приготувати і зігріваючі напої. Для цього необхідно взяти пляшечку світлого пива, столову ложку меду, 5-6 бутонів гвоздики. Пиво необхідно вилити у невеликий казанок, додати гвоздику, мед, корицю, і підігріваючи на легенькому вогні все добре перемішати. Після цього розлити по бокалах і споживати у теплому вигляді.

Тож, користайте з можливості відкрити нові смакові відчуття і посидіти з друзями за доброю невимушеною розмовою. Цінуйте Справжнє!

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ