Тернополянин розповів, про що пасажири говорять по телефону у маршрутках

2
1566

Маршрутка мобільна.

Він сидить позаду, голосно розмовляє по мобільному з колєґою, де добре клює риба і як його надули на заробітках.

Вона сидить біля мене і обдзвонює клієнтів на здачу квартир, це переважно студенти, записує їх в маленький блокнотик, який тримає на своїх гострих колінах. Прописує вулиці, номери та позначки “2 хлопи”, “2 дівки”.

Пенсіонера з вусами, що спереду добре чути назад і всім стає відомо, як йому страшно крутить коліна.

Дебелий студент говорить по телефону мамі, що то не від нього вагітна Юля, а певне від якогось його знайомого Васі, то треба здавати на тест ДНК, розберуться.

Жіночка в хустині бідкається про долю субсидії – дадуть чи не дадуть. Плаче дитина, в когось подерлась торбинка і з неї по підлозі покотилися яблука, хто може – той нахиляється, допомагає збирати. Водій раптом гальмує, ті хто збирав – падають одне на одного, але з відчуттям добре зробленої справи.

Ця пригода-фестиваль тривала десь годину. Соціальна 3D мережа, акваріум співіснування. В салоні здебільшого наклеєна реклама послуг з візами і роботою за кордоном, за вікнами щоразу мигає політична реклама, на узбіччі стоїть стара, але свіжопомальована військова техніка для параду.

Кольори і запахи змішуються, кожен в своїх справах та й завтра буде майже так само. І то є така радість простоти, де решта за проїзд до тебе завжди доходить.

Микола ШПАКОВСЬКИЙ

2 КОМЕНТАРІ

  1. Автор хоче переконати, що так буде завжди. І тема допису зовсім не розмови по телефону, а стара військова техніка і оголошення про візи. Що це? Звичайна ностальгія, чи прояви ворожості? Треба розібратись…

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ