Марина Порошенко й Степан Барна підписали Меморандум по впровадженню інклюзивної освіти в Тернопільській області

0
222

19 червня у рамках робочої поїздки в Тернопільську область дружина Президента України Марина Порошенко та голова обласної державної адміністрації Степан Барна підписали Меморандум про долучення області до проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», який реалізується у співпраці з Міністерством освіти і науки України. Тернопільщина стала 19-м регіоном нашої держави, в якому реалізується цей проект.

За словами Першої леді, сьогодні на Тернопільщині інклюзивним навчанням охоплено 139 дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у 47 загальноосвітніх закладах. Щоб покращити цю ситуацію, в області також будуть створювати Інклюзивно-ресурсні центри. Це безпосередня ініціатива Марини Порошенко.

До 1 вересня 2018 року, як зазначив голова ОДА Степан Барна, створять 20 таких центрів. Для створення доступних та якісних умов навчання учнів з особливими освітніми потребами дружина Президента передала керівництву області типові проекти Медіатеки, Ресурсної кімнати та Інклюзивно-ресурсних центрів, які є невід’ємною частиною нового освітнього простору в українських школах.

«Мета інклюзивно-ресурсних центрів – це надання освітніх послуг для дітей з особливими освітніми потребами. Їх створюють на заміну психолого-медико-педагогічних консультацій. Після навчання у здоровому класі з великою кількістю учнів, які розвиваються згідно свого віку, ці діти досягають великого успіху. Який старт дітки отримають у початковій ланці, з таким вони і надалі працюватимуть. Це не тільки саме навчання, а й впевненість у собі тієї дитини, яка себе дискомфортно почувала у дитячому суспільстві. Коли дитина отримує стимул до навчання, спілкування з дітьми, вона себе почуває надзвичайно впевнено», – підкреслив Степан Барна.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ