Чому колишні соратники Януковича та земельна мафія зірвали сесію Тернопільської обласної ради

3
508

На останній сесії Тернопільської обласної ради найбільшим «каменем спотикання» стало питання перспективного плану формування територій громад області. Для мешканців сіл на розсуд депутатів було запропоновано цілих 5 варіантів формування ОТГ. Однак, колишні члени Партії регіонів та представники земельної мафії, привівши своїх прихильників до сесійної зали, зірвали роботу сесії. Основна їхня мета: Тернопільщині не потрібен перспективний план, а потрібні «удільні князівства» з місцевими кримінальними князьками.

Що відбувалося на сесії
5 червня в обласній раді мало відбутися дуже важливе голосування за зміни до перспективного плану формування територій Тернопільської області. З п’яти запропонованих варіантів депутати мали вибрати найкращий, заслухавши пропозиції від громад області.

Варто зазначити, що обласна рада не створює об’єднані територіальні громади. Об’єднання різних населених пунктів відбувається на основі рішень їхніх місцевих рад, на основі рішень громадських слухань та у відповідності до процедури. Перспективний план – лише визначає проект кордонів майбутнього адміністративно-територіального устрою області. Це рекомендація для сіл, селищ та міст області, як з економічної точки зору найкраще створювати ОТГ.

Можна сперечатися зі самим наповненням перспективного плану, ставити під сумнів економічні перспективи, сперечатися щодо перспектив створення окремих ОТГ. Однак цей план сьогодні дуже необхідний для Тернопільської області, особливо для сіл та містечок віддалених від Тернополя. Адже там досі слово «децентралізація» чули лише у телевізорі.

Проте замість роботи сесія перетворилася на шоу з бійками, матюками та штурханиною. Головним «актором» виступив сумнозвісний народний депутат від Радикальної партії Ляшка Ігор Мосійчук, хоча його депутатська картка успішно голосувала в цей час у Верховній Раді за «потрібні» закони. А організатором цього дійства називають голову тернопільських «радикалів» Богдана Яциковського.

Зрозумівши, що сесії сільських рад, зокрема с.Білої, не прийняли рішення про створення окремої ОТГ, він звіз до обласної ради своїх прихильників, які заполонили приміщення ради і своїми викриками зірвали роботу сесії.

Але найбільше відзначилася «важка артилерія». У Тернополі у своєму стилі Мосійчук був в епіцентрі бійок та штурханин у раді. У залі вільно ходили його охоронці з бойовою зброєю. Вистава вийшла на «ура». Голова Тернопільської обласної ради був змушений оголосити перерву до п’ятниці 9 червня. Перспективний план не схвалений. Яциковський і Ко можуть продовжувати реалізувати свій план.

План колишніх регіоналів щодо с.Біла
Для чого була потрібна «клоунада» на сесії обласної ради і хто був головним «ляльководом»? Відповідь напрочуд банальна: це все дійство було організовано для того, щоб навколишні села не приєдналися до Тернополя. Чому? Бо в с.Біла хочуть створити центр об’єднаної територіальної громади, а на голову потрібно «поставити» батька теперішнього головного «радикала» області.

До останнього часу мешканці Білої обирали між двома варіантами майбутнього села. Перший: увійти до складу потенційної Великоглибочецької ОТГ. Другий: об’єднання з обласним центром – Тернополем. Думки щодо цих варіантів розділилися майже порівну. Відбувалася здорова дискусія.

Раптом у Білій почав активно «працювати» депутат обласної ради Богдан Яциковський. Вони просували ідею створення Білецької ОТГ, до складу якої, за намірами мали б увійти села: Великий Глибочок, Чистилів, Ігровиця, Івачів, Плотича з центром громади у с. Біла. Перспективний план, який базується на реальних економічних розрахунках і здоровому глузді, стояв на заваді такого плану. Тому його завалили і будуть продовжувати «валити».

Хто голосував проти перспективного плану
Показово, що саме такий розклад найкраще грає на руку заполітизованим депутатам з «Радикальної партії», «Батьківщини», «Самопомічі», а також «Народного контролю», «Громадянської позиції» та «Укропу». Інакше кажучи, звичайні люди стали заручниками вмілих маніпуляторів, які усіма, навіть силовими методами, намагаються завалити або затвердити Перспективний план по-своєму.

Перед вами список депутатів Тернопільської обласної ради, які голосували проти перспективного плану:
«Батьківщина» (Деревляний, Бабала, Бабій, Боярський, Заріцька, Лісовський, Мерена, Пінь, Сліпець, Ференц);
«Самопоміч» (Крупа, Фидрин, Василіцький, Нитка, Масник, Свистун);
«Радикальна партія Олега Ляшка» (Яциковський, Швець, Дзюбан, Навольський, Тарашевський);
«Народний контроль» (Болєщук, Винницький, Курило, Зарівний);
«Громадянська позиція» (Римар, Васько, Шуляр).

Хто просуває «план Яциковського»
Прикро, що мешканці тернопільських сіл повірили у фарс, який створили колишні регіонали заради створення своїх маленьких удільних князівств на території області.
Щоб у цьому переконатися, варто лиш заглянути у щорічні декларації як депутатів-радикалів, так і обранців Білецької сільради, які прагнуть зробити село Біла центром об’єднаної територіальної громади.

Отож, хто підтримує і фінансує «план Яциковського»:
Голова Білецької сільської ради Мотика Надія Ярославівна – екс-регіоналка, член партії «Єдиний центр». Задекларувала сім земельних ділянок на себе і дві на чоловіка, має три будинки;
батько представника радикалів у Тернопільській області – Ігор Яциковський, який є депутатом у сільській раді. Має у своїй власності п’ять земельних ділянок, а його жінка – десять. Водночас, разом подружжя задекларувало два будинки, квартиру й два гаражі;
Депутат Ясіновська Ганна Володимирівна – у декларації вказала шість земельних ділянок та чотири зареєструвала на чоловіка;
Гримак Богдан Васильович – п’ять земельних ділянок;
Блажевський Василь Васильович – два будинки, шість земельних ділянок, чотири автомобілі, плюс два авто в сина та три у дружини;
Кузик Роман Степанович, секретар сільської ради – на сім’ю вказав шість земельних ділянок і три будинки.

І після цього вони складають для селян байки про добровільне об’єднання і благополучне життя, говорять, що відроджують українські села і живуть на державну зарплату. Та поміж всім цим забувають згадати, як розкошують у своїх будинках, їздять на дорогих авто та скуповують величезні земельні ділянки.

Висновки – очевидні… Земельна мафія, яке вірно служила режиму Януковича, і зараз робить все можливе, щоб зберегти свої статки.

За матеріалами vkursi.te.ua

3 КОМЕНТАРІ

  1. А БПП разом зі “Свободою” святі? Чого тільки варті Овчарук, Сиротюк та Мисик. Один – бандит, другий – казнокрад, третій – просто дебіл з дипломом кандидата історичних наук.

  2. Класний сайт. Як тільки згадуєш в коментарях депутатів з інших політичних сил, не вказаних у статті, коментарі не з’являються. Відразу зрозуміло, хто проплачував статтю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ